Paaiškėjo Rimo Tumino mirties aplinkybės

Trečiadienį eidamas 73-iuosius metus mirė teatro režisierius Rimas Tuminas, kuris jau daug metų kovojo su onkologine liga, tačiau kasmet sukurdavo po spektaklį. O kartais ir po kelis.

Rimas Tuminas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Tuminas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 3:02 PM, atnaujinta Mar 7, 2024, 3:25 PM

Kol kas viešai nebuvo paskelbtos jo mirties aplinkybės. Tačiau paaiškėjo, kad jis mirė ne savo namuose.

Pasak portalo 15min, Maskvos Vachtangovo teatro, kuriame R.Tuminas dirbo meno vadovu iki 2022 metų kovo, direktorius Kirilas Krokas atskleidė, jog lietuvių režisierius mirė vienoje iš Italijos klinikų reanimacijos palatoje. Anot jo, neseniai R.Tuminas su žmona ir dukra darbo reikalais keliavo į Italiją, tačiau po skrydžio atsidūrė ligoninėje.

Nors iš pradžių režisieriau savijauta buvo nebloga, tačiau antradienį, trūkus kraujo krešuliui plaučiuose, jo būklė smarkiai pablogėjo, o kovo 6 d. vakare R.Tuminas mirė.

Pastaruoju metu Italijoje su Kinijos aktoriais rež. R.Tuminas repetavo A.Čechovo „Vyšnių sodą“, kurio premjera turėjo įvykti rugpjūtį Šanchajuje.

Kur vyks režisieriaus laidotuvės, dar neaišku. Bet greičiausiai su menininku bus galima atsisveikinti jo įkurtame Vilniaus Mažajame teatre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.