Naują festivalį „Vilnius Spring“ pradės įspūdinga jo sumanytojų premjera

Gegužės 9 dieną Vilniaus dešiniajame Neries krante startuos naujas festivalis – „Vilnius Spring Festival“, kurį įspūdingai pradės šio festivalio sumanytojai – Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir trombonininko bei kompozitoriaus Jievaro Jasinskio suburtas džiazo ansamblis „Vilnius JJAZZ Ensemble“. Atidarymo koncerte Nacionalinėje dailės galerijoje griaudės specialiai šiam festivaliui sukurtos simfoninio džiazo kompozicijos.

 M. Barkauskas ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras.<br> Rengėjų nuotr.
 M. Barkauskas ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras.<br> Rengėjų nuotr.
  „Vilnius JJAZZ Ensemble“. <br> M. Repečkos nuotr.
  „Vilnius JJAZZ Ensemble“. <br> M. Repečkos nuotr.
 J. Jasinskis.<br>  M. Repečkos nuotr.
 J. Jasinskis.<br>  M. Repečkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 29, 2024, 10:52 AM

„Vilnius JJAZZ Ensemble“ kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru gegužės 9 dieną atliks išskirtinę programą. Du Vilniaus muzikiniai kolektyvai ners į kompozicines paieškas, kurių metu kamerinis orkestras ir bigbendas klausytojams pateiks dar negirdėtą skambesį.

„Bendradarbiavimas su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru – tai unikali galimybė sukurti novatorišką simfoninio džiazo skambesį: styginių orkestras ne tik praturtins džiazo kūrinių partitūras, bet ir suteiks naujų spalvų bei garsinių galimybių“, – teigė „Vilnius JJAZZ Ensemble“ nariai.

Šiame kolektyve groja ne tik savo instrumentų virtuozai, bet ir talentingi kompozitoriai, žinomi dėl savo pomėgio eksperimentuoti ir ryžto kūryboje žengti už įprastų džiazo ribų. Koncerto metu publika išgirs, kaip bigbendo ir styginių orkestro skembesį savo kūryboje derina „JJAZZ“ kompozitoriai J. Jasinskis, Karolis Šarkus, Simonas Šipavičius, Apolinaras Dubauskas, Gediminas Strupinskas, Domantas Razmus ir Pranas Kentra. Būtent jų kūriniai skambės naujausioje „Vilnius JJAZZ Ensemble“ ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro programoje.

„Scenoje galime tikėtis nepaprastos energijos. Abu kolektyvai intensyviai vienas kitą palaiko ir nekantriai laukia susitikimo, kuris, atrodo, jau seniai turėjo įvykti. Tas abipusis noras groti kartu yra didelis džiaugsmas. Šv. Kristoforo kamerinį orkestrą vertinu tiek dėl atlikėjų meistriškumo, tiek dėl nuoširdumo ir meilės muzikai.

Šio orkestro muzikantus neretai matome tarp savo koncertų publikos, jaučiame didžiulį jų palaikymą ir šilumą, kuriuos labai vertiname. Manome, kad toks ryšys suteikia muzikai magijos. Džiaugiuosi, kad net septyni ansamblio kompozitoriai kuria muziką šiam pasirodymui“, – kalbėjo J. Jasinskis.

„Naujasis festivalis „Vilnius Spring Festival“ suburs ryškiausius jaunosios kartos Vilniaus miesto kolektyvus bei atlikėjus. Jievaro Jasinskio suburtas džiazo ansamblis pristatys naujas kompozicijas, praturtintas Šv. Kristoforo kamerinio orkestro styginių grupės skambesiu. Koncertas bus ypatingas ir tuo, kad juo bus minima Europos diena, Lietuvos įstojimo į ES ir NATO sukaktys“, – pabrėžė Šv. Kristoforo kamerinio orkestro dirigentas Modestas Barkauskas.

Festivalis „Vilnius Spring Festival“ kvies vilniečius bei miesto svečius į lietuvių kūrėjų premjeras. Gegužės 16-ąją įvyks kompozitorės Ramintos Naujanytės-Bjelle koncertas su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, kviestiniais svečiais ir „MiMu Gloves“ , gegužės 23-ąją publikos laukia Leono Somovo ir violončelių dueto premjera, o gegužės 30-ąją Šv. Kristoforo orkestras ir choras „Liepaitės“ atliks kompozitorės Griedrės Pauliukevičiūtės oratoriją.

Daugiau informacijos ir visa festivalio programa – springfestival.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?