Džiazo žvaigždė iš iš Tel Avivo kviečia į koncertą sostinės „Organum“ salėje

Gegužės 4-ąją į Vilniaus „Organum“ fortepijonų ir koncertų salę vienam pasirodymui atvyksta džiazo pianistas ir kompozitorius iš Tel Avivo Urielis Hermanas. Jis pelnė pripažinimą visame pasaulyje už klasikinio fortepijono technikos ir Artimųjų Rytų ritmų derinį.

 U. Hermanas.<br> Rengėjų nuotr.
 U. Hermanas.<br> Rengėjų nuotr.
 U. Hermanas.<br> Rengėjų nuotr.
 U. Hermanas.<br> Rengėjų nuotr.
 U. Hermanas.<br> Rengėjų nuotr.
 U. Hermanas.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 6:22 PM

Šis menininkas geba suderinti kūryboje Chopiną ir „Nirvaną“, hebrajišką lopšinę ir K. Cobainą, o naujausias pianisto albumas „Different eyes“ 2023 metais „The Guardian“ išrinko į geriausių pasaulio džiazo albumų penketuką.

Pastarąjį dešimtmetį U. Hermanas savo kūrybą pristatė prestižinių festivalių publikai garsiose koncertų salėse Europoje, Azijoje ir JAV. Jo orkestriniai kūriniai, tokie „White Night“ ir „Trys dialogai“ orkestrui su džiazo kvartetu, sulaukė didelio dėmesio džiazo pasaulyje.

Ankstesni pianisto albumai „Face to Face“ ir „Awake“ buvo palankiai sutikti kritikų, o D. Bowie kūrinio „A man who sold the world“ interpretacija pripažinta išskirtine. „Urielis Hermanas yra vienas įdomiausių dabarties džiazo pianistų“ – teigia leidinys „France Musique“.

Londone veikianti leidykla „Ubuntu Music Label“ išleido trečiąjį pianisto solinį albumą „Different Eyes“. Jame Urielis toliau tyrinėja muzikos slėpinius, perkeldamas klausytoją į savo vaikystės gatves Jeruzalėje, į lopšines, kurias pianistas dainuoja savo sūnui. „Different Eyes“ kompozicija „Jeruzele“ (su Itamaru Borochovu) kviečia pasinerti į brangius autoriui vaikystės prisiminimus, o „Nature Boy“, „Luizos“ ir „Fantasia“ subtilybės persipina su svajonių vizijomis.

Albume taip pat skamba garsusis F. Chopino Preliudas e-moll, op. 28 Nr. 4 bei M. Jordano sudėtinga kompozicija „MJ“.

Koncertas perkeltas iš 2023 m. spalio 14 d., anksčiau įsigyti bilietai galioja. Koncerto metu bus daromi „LRT klasika“ radijo įrašai.

Bilietus platina: https://bilietai.organum.lt/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.