Teismas išteisino ne vietoje ir ne laiku mitingą surengusius visuomenininkus

Kovo 17-ąją mitingą ne toje vietoje ir ne tuo laiku surengę visuomenininkai Alvydas Medalinskas, Romualdas Ozolas ir Bronislovas Genzelis išteisinti dėl Susirinkimų įstatymo nuostatų pažeidimo. Administracinę bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismas penktadienį paskelbė, kad žmonės turėjo rengti mitingą savo numatytu laiku - Savivaldybė turėjo jiems išduoti leidimą, o policija užtikrinti saugumą ir viešąją tvarką.

B. Genzelis teismui įrodinėjo, kad prieš juos įvykdyta provokacija, kuria siekiama kelti sumaištį, nepasitikėjimą įstatymais ir Konstitucija.<br>V. Ščiavinskas
B. Genzelis teismui įrodinėjo, kad prieš juos įvykdyta provokacija, kuria siekiama kelti sumaištį, nepasitikėjimą įstatymais ir Konstitucija.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jun 29, 2012, 10:16 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:23 PM

„Tokio sprendimo ir tikėjomės“, - po plojimais palydėtos nutarties žurnalistams sakė B. Genzelis. Jo teigimu, dabar visuomenininkai galvos, ar teismui neapskųsti Savivaldybės, kuri viršijo savo įgaliojimas, savavališkai pakeisdama mitingo vietą ir laiką.

Visuomenininkams surašytuose administracinės teisės pažeidimo protokoluose nurodoma, kad šie rengdami akciją nesilaikė susirinkimo organizavimo tvarkos. Pagal savivaldybės išduotą leidimą, mitinguoti buvo leidžiama nuo 15 val. teritorijoje prie Seimo šalia automobilių stovėjimo aikštelės, tačiau visuomenininkai mitingą surengė 14 val. Nepriklausomybės aikštėje.

Mitingo organizatoriai kalti nesijaučia iki šiol. Dėl to, kad atsidūrė teisme jie kaltina savivaldybę, esą ši pirma pranešė, kad mitinguoti jiems leidžiama nuo 14 val., tačiau vėliau susigriebė, kad tuo pačiu metu Vilniuje vyks ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos mitingas, todėl laiką pavėlino.

Kaip teisme aiškino A. Medalinskas, 15 val. surengti mitingą organizatorių prašė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Sigitas Mecelica, nes policija bijojo dviejų mitingų vienu metu, tačiau buvo nuspręsta policijos neklausyti.

Mitingo išvakarėse žurnalistams aiškinę, kad jie nusprendė mitingą rengti ten ir tada, kur nori patys, teisme visuomenininkai pradėjo aiškinti, kad esą jie taip elgėsi nenorėdami, kad į jų renginį atvyktų lenkų radikalai.

Mitingo organizatoriai kritikavo savivaldybę, policiją, net žurnalistus. Esą policija likus porai dienų iki mitingo pradėjo rengti provokacijas, savivaldybė pataikauja lenkams, nors šie dėl leidimo mitinguoti į savivaldybę kreipėsi daug anksčiau, nei vos ne paskutinę minutę surengti mitingą sumąstę visuomenininkai, o žurnalistai esą specialiai nurodė ne tą mitingo laiką ir vietą, kad suklaidintų žmones ir jų susirinktų kuo galima mažiau.

„Neprisiimu kaltinimo. Šiandien čia iš mūsų visų kažkas žiauriai juokiasi. Turėtume neleisti to“, - teisme sakė R. Ozolas. B. Genzelis teismui įrodinėjo, kad prieš juos įvykdyta provokacija, kuria siekiama kelti sumaištį, nepasitikėjimą įstatymais ir Konstitucija.

Anot jo, tai politinis susidorojimas su mitinguotojais, kuris įeis į istoriją.

Kovo 17-osios mitinge buvo reikalaujama grąžinti atleistus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą į darbą. Itin aršiai kritikuota prezidentė Dalia Grybauskaitė ir buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, reikalauta naikinti tariamai esamą pedofilų klaną ir apsaugoti Garliavos mergaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.