Prokurorai neleidžia N. Venckienei sirgti iki Seimo rinkimų

Buvusiai Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei Panevėžio apygardos prokurorai nesiruošia leisti sirgti iki Seimo rinkimų, kol ji vėl įgis teisinę neliečiamybę. Antradienį dėl tariamos ligos į prokuratūrą neatvykusiai N. Venckienei trečiadienį prokurorai įteikė dar vieną šaukimą atvykti į Panevėžį apklausai ir įtarimų pareiškimui.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 4, 2012, 11:25 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:33 AM

Šaukimą pasirašė prokurorė Aurelija Gališanskytė, jį buvusiai teisėjai įteikė Ukmergės rajono apylinkės prokuroras Šarūnas Šimonis. Į apklausą ji kviečiama liepos 12 d.

Bedarbe tapusi N. Venckienė savo puslapyje internete nurodo, kad kvietimas į apklausą jai buvo įteiktas ligoninėje.

N. Venckienei prokurorai planuoja pareikšti įtarimus pagal šešis baudžiamojo kodekso straipsnius.

Didžioji dalis įtarimų buvusiai teisėjai yra susiję su gegužės 17-osios įvykiais, kai buvo įvykdytas Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas ir Drąsiaus Kedžio bei Laimutės Stankūnaitės dukra buvo grąžinta jos mamai. Likę du dėl nepagarbos teismui ir teismo sprendimo nevykdymo senesni.

Pastarieji tyrimai buvo atliekami Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje, tačiau praėjusį penktadienį buvo nuspręsta visus tyrimus sujungti į vieną ir pavesta juos atlikti Panevėžio prokurorams.

Buvusiai L. Stankūnaitės dukters globėjai ketinama pareikšti įtarimus dėl fizinio skausmo sukėlimo arba nežymaus sveikatos sutrikdymo, piktnaudžiavimo globėjos pareigomis, trukdymo antstolei dirbti savo darbą, dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui, dėl nepagarbos teismui ir teismo sprendimo, nesusijusio su laisvės atėmimu, nevykdymo.

Didžiausia numatoma bausmė - laisvės atėmimas iki penkerių metų - jai gresia už piktnaudžiavimą globėjos pareigomis.

Pirmadienį Vilniuje spaudos konferenciją surengusi N. Venckienė pristatė savo rinkiminius planus bei kandidatus į Seimą, o antradienį jai įtarimus turėjusi pareikšti Panevėžio apygardos prokuratūra sulaukė ne įtariamosios, o jos fakso, kuriame buvo nurodyta, kad N. Venckienė serga.

Faksas buvo išsiųstas iš buvusios teisėjos vyro, advokato Aido Venckaus kontoros. Jis gautas praėjus maždaug pusvalandžiui, kai prokuratūroje turėjo prasidėti N. Venckienės apklausa.

„Pažiūrėsime kas per liga, išsiaiškinsime“, - antradienį lrytas.lt sakė prokurorų darbo grupei vadovaujantis prokuroras Aurelijus Navickas. Paaiškėjus, kad buvusi teisėja specialiai vilkina apklausas, ji į prokuratūrą gali būti atvesdinta.

Tai jau ne pirmas kartas kai teisėja suserga prieš jai nemalonius dalykus ar nemalonius sprendimus, tačiau „liga“ jai netrukdė dalyvauti sostinėje, gegužės 17 d. surengtoje spaudos konferencijoje ar visuomeninio judėjimo „Drąsiaus kelias“ organizuotoje tarptautinėje konferencijoje prieš pedofiliją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.