L. Stankūnaitės advokatas G. Černiauskas kyla į kovą su šmeižikais

Laimutės Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas nusprendė nesitaikstyti su jį televizijos laidose visaip vadinančiais visuomeninku Dariu Kuoliu, Seimo nare Aurelija Stancikiene ir laidos vedėja Rūta Janutiene bei kreipiasi į Generalinę prokuratūrą prašydamas pradėti šių asmenų atžvilgiu baudžiamąją bylą dėl šmeižto.

G. Černiauskas sako, kad prieš vykdomas organizuotas puolimas siekiant, jog jis atsisakytų L. Stankūnaitės bylos.<br>M. Patašius
G. Černiauskas sako, kad prieš vykdomas organizuotas puolimas siekiant, jog jis atsisakytų L. Stankūnaitės bylos.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 5, 2012, 8:22 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:28 AM

D. Kuolio atžvilgiu taip pat prašoma pradėti bylą dėl įžeidimo, o R. Janutienės – taikyti procesinės prievartos priemones – uždrausti jai vesti televizijos laidas.

„Kreipiuosi į Generalinę prokuratūrą, kad koordinuotų šį procesą, nes tai ne pavieniai dalykai, tai organizuoti išpuoliai, kad pasitraukčiau iš L. Stankūnaitės bylos. Po mano pasitraukimo jai, turbūt, reikėtų ieškotis advokato Lenkijoje arba Lietuvoje, nes lietuviai jau bijotų, visi matė, kaip buvo puolama Loreta Kraujutaitienė, dabar – aš. Visais būdais jie siekia to“, - lrytas.lt savo apsisprendimą teistis su trim visuomenėje žinomais žmonėmis aiškino G. Černiauskas.

Pasak advokato, jį A. Stancikienė apšmeižė ne vieną kartą, kad ir teigdama, jog jo valandos darbo įkainis yra 2000 litų. „Tokių duomenų ji neturi, tai sąmoningai paskleista melaginga žinia, kad žmonės bijotų kreiptis į mane dėl esą per didelio užmokesčio“, - kalbėjo vienas žymiausių Kauno advokatų.

A. Stancikienė, jo nuomone, turėtų pasiaiškinti ir dėl vienoje laidoje pasakytos frazės: „Jūs advokate dalyvavote ypatingai brutualiame nusikaltime prieš vaiką ir valstybę“.

„Esu kaltinamas nusikaltimo padarymu. Ar man kažkur pareikšti įtarimai, kad aš dalyvavau nusikaltime, o jei ir būtų pareikšti, ar jie pasitvirtintų? Pas mus teisingumą vykdo ne Seimo narės, o teismai“, - sakė G. Černiauskas.

Toje pačioje televizijos laidoje kaip ir A. Stancikienė dalyvavęs D. Kuolys L. Stankūnaitės advokatą išvadino egzekutoriumi, kuris už esą įvykdytą egzekuciją gavo papildomą atlyginimą, liepė jam eiti į kampą ir nusimauti kelnes.

„Sunkiai suvokiama, kaip buvęs prezidento patarėjas, visuomenės veikėjas gali viešai taip kalbėti. Ar tokie žodžiai yra derami žmogui, kuris kažkada patarinėjo šalies vadovui“, - stebisi G. Černiauskas.

Dėl įvairiausių teiginių jis prašo iškelti bylą ir R. Janutienei, kuri savo laidose teigė, kad šio advokato užmokestis tikrai yra 2000 litų už valandą, kaltino jį gegužės 17-osios rytą prieš mergaitę naudojus psichotropines priemones, po kurių esą mergaitė buvo suglebusi, apatiška, negalėjo valdyti rankų, aiškino, kad G. Černiauskas esą nėra toks geras advokatas, kaip apie jį kalbama, kad jis organizavo vaiko pagrobimą iš šeimos ir t.t.

„Ji mane šmeižia, perša žiūrovams savo nuomonę apie mane, todėl prašau ne tik pradėti ikiteisminį tyrimą dėl jos šmeižikiškų pasisakymų, bet ir taikyti procesines prievartos priemones – uždrausti jai vesti televizijos laidas“, - lrytas.lt aiškino G. Černiauskas.

Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 2 dalis (apšmeižimas per visuomenės informavimo priemonę) numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. už viešą įžeidimą (baudžiamojo kodekso 155 straipsnio 1 dalis) numatomas laisvėa apribojimas, bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.