Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime suplevėsavo didžiausia Lietuvos istorinė vėliava

Šeštadienį ant Visuomenės harmonizavimo parko (Prienų raj.) kalno buvo pakelta didžiausia Lietuvoje valstybės istorinė vėliava. Audeklas, kuriame pavaizduotas jojantis Vytis raudoname fone, yra 17 kvadratinių metrų dydžio. Keliant vėliavą Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo (PLJS) dalyviai giedojo Tautišką giesmę.

Vėliava, vaizduojanti jojantį Vytį, buvo iškelta ant dirbtinai suformuoto kalno.<br>D. Umbrasas
Vėliava, vaizduojanti jojantį Vytį, buvo iškelta ant dirbtinai suformuoto kalno.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jul 14, 2012, 7:32 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:52 AM

Susirinkusį jaunimą pasveikino Seimo pirmininkė Irena Degutienė sakydama, kad visai nesvarbu, kur žmogus gyvena, jei jis širdyje lieka tikru lietuviu.

„Pirmosios nepriklausomos Lietuvos gyvavimo laikas buvo 20 metų. Šiandien atkurta nepriklausoma Lietuvos jau eina trečiąją dešimtį. Tik nuo jūsų priklauso, ar mes galėsime ketvirtą, penktą, šeštą, ir šimtąjį kartą paminėti nepriklausomos Lietuvos valstybės jubiliejų. Jūsų protai, jūsų energija, svarbiausia, meilė Lietuvai, gali įžiebti tą liepsną, kuri sukeltų visą jaunimą, išsiblaškiusį po pasaulį“, – kalbėjo I. Degutienė.

Seimo pirmininkė sakė, kad PLJS yra puiki galimybė pabendrauti, pasikalbėti, pasidalinti savo mintimis toli vienas nuo kito gyvenantiems tautiečiams.

I. Degutienė įteikė trispalvę Lietuvos vėliavą Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos pirmininkui Kęstui Pikūnui.

„Mūsų himno žodžiai sako: vienybe težydi. Čia, šiame renginyje, yra ta vienybė – pasaulio lietuvių jaunimo vienybė. Noriu jums visiems padėkoti, padėkoti jums savo kartos vardu. Šiandieninis jūsų susitikimas, žingsnis, liudija, kad Lietuva jums rūpi“, - sakė I. Degutienė.

Seimo pirmininkė sakėsi tikinti, kad šiame susitikime dalyvauja jaunuoliai, kuriems rūpi Lietuva, kurie nori ją keisti, daryti geresnę ir kurti savo, savo vaikų bei anūkų ir visos valstybės ateitį.

"Noriu Jums priminti vieną faktą. Šiandien faktas yra tai, kad dabartinė Lietuva jau pergyveno pirmosios prieškario Lietuvos gyvavimo laiką. Ir tik nuo Jūsų priklauso, kas bus toliau. Duok Dieve, kad viso pasaulio lietuvių jaunimo energijos ir darbų dėka švęstume ir nepriklausomos Lietuvos tolesnius dešimtmečius ir šimtmečius“, - sakė I. Degutienė.

Seimo pirmininkė pabrėžė, kad šį savaitgalį vykstantys susitikimai  - tai ir galimybė pasidalinti mintimis, ir galimybė realizuoti savo gebėjimus ir savo žinias.

„Šiandien čia pakėlėme istorinę vėliavą. Kartu su trispalve ši vėliava ženklina labai svarbius mūsų laikotarpius. Todėl noriu Jums įteikti Lietuvos trispalvę. Tą vėliava, su kuria mūsų tėvai ir seneliai kovojo už Lietuvos laisvę, kovėsi partizaniniuose karuose, kuri slapta buvo keliama ir kiekvieną Vasario 16-ąją“, - sakė I. Degutienė.

Seimo pirmininkė taip pat dalyvavo susitikime su pasaulio lietuvių jaunimo atstovais, apsilankė karjeros ir kūrybinėse mugėse.

Vėliava, vaizduojanti jojantį Vytį, buvo iškelta ant dirbtinai suformuoto kalno.

Ant kalno pasodintos gvazdikai sudaro užrašą „Lietuvėlė tokia graži“. Jo papėdėje stovi nedidelis klasikinis kryžius, simbolizuojantis gyvenimo pradžią – pradėjimą lipti į kalną, į šviesą.

Aukščiau – granitinė statula – medituojantis žmogus, vaizduojantis vieno žmogaus sielos spindesį. O ant kalno laukia 13 m aukščio skulptūra „Saulės vaikai“ – fizinės vienybės ir dvasinės šviesos sklidimo simbolis. Šalia jos ir buvo iškelta didžiausia Lietuvoje istorinė valstybės vėliava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.