Didžiosios Britanijos užsienio sekretorius W. Hague'as išgyrė Lietuvą

Vilniuje viešintis Didžiosios Britanijos užsienio reikalų vadovas Williamas Hague'as spaudos konferencijoje trečiadienį apie Lietuvą liejo vien pagyras.

Vilniuje vieši Didžiosios Britanijos užsienio reikalų vadovas W. Hague'as.<br>R. Danisevičius
Vilniuje vieši Didžiosios Britanijos užsienio reikalų vadovas W. Hague'as.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Jul 18, 2012, 8:16 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:01 AM

„Man labai gera aplankyti tokią dinamišką šalį Europoje. Lietuva Europos Sąjungoje (ES) yra augimo lyderis, fiskalinės disciplinos modelis ir daugeliu atžvilgių pavyzdys kitoms ES šalims“, - sakė jis bendroje spaudos konferencijoje su užsienio reikalų ministru Audroniumi Ažubaliu.

Į A. Ažubalį jis kreipėsi vardu ir vadino geru draugu.

„Mūsų puikūs santykiai remiasi ir ilgu istoriniu kontekstu. Mes stebime didžiulius pasiekimus šioje šalyje per pastaruosius 20 metų. Tai reiškia, kad bendras mūsų darbas remiasi bendromis vertybėmis. Mums Lietuva yra artimas NATO sąjungininkas. Ir kaip sąjungininkai mes vertiname jūsų karinį darbą Afganistane, kur mes bendradarbiavome“, - kalbėjo W. Hague'as.

Jis vardijo, kad Lietuva yra puikus Didžiosios Britanijos partneris.

„Lietuvą laikome tikru partneriu ES, mes laukiame jūsų prezidentavimo šioje sąjungoje kitais metais. Mes labai vertiname garsią ir energingą Lietuvos paramą tikram augimo planui, kuris remtųsi tuo, kad žmonėms būtų paprasčiau kurti verslą, įdarbinti žmones, dirbti darbą ir konkuruoti vis labiau konkurencingame pasaulyje“, - dėstė jis.

W. Hague'as Vilniuje susitiko su premjeru Andriumi Kubiliumi, prezidente Dalia Grybauskaite.

Saldžių pagyrų savo partneriui negailėjo ir A. Ažubalis.

„Jungtinė Karalystė Lietuvai yra ne tik ekonominė ir politinė partnerė šiandieną. Istoriškai ji niekada nepripažinto 1940 metų Lietuvos aneksijos. Už tai lietuvių tauta jaučia padėką visą laiką. Kol bus gyvas nors vienas lietuvis, jis bus dėkingas karalystei“, - sakė jis.

Po susitikimo su svečiu D. Grybauskaitė teigė, kad Jungtinė Karalystė yra svarbi mūsų šalies partnerė derybose dėl naujos finansinės perspektyvos - Lietuva jose siekia užsitikrinti teisingas išmokas žemdirbiams ir tinkamą struktūrinių fondų paramą.

Pasak prezidentės, finansinė drausmė padėjo Lietuvai išvengti finansinės griūties ir užtikrino vieną sparčiausių ekonomikos augimą ES.

Lietuvos pastangas įvertino ir britų diplomatijos vadovas.

Lietuvos vadovės teigimu, ES reikalinga ambicinga finansinė perspektyva, leisianti efektyviai panaudoti lėšas ir skatinti ekonominį augimą. Ja taip pat turi būti siekiama atotrūkio tarp Europos regionų mažinimo.

D. Grybauskaitė su britų diplomatijos vadovu aptarė Lietuvos pasirengimą pirmininkavimui ES.

Prezidentė pabrėžė, kad tai - vienas iš pagrindinių mūsų šalies prioritetų, kuriam intensyviai ruošiamasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.