I. Degutienė:„Jei kaimynų atominės elektrinės bus nesaugios, iš jų turi būti apribotas elektros pirkimas“

Baltarusijai ir Rusijai turi būti aiškiai pasakyta, kad iš jų atominių elektrinių energijos

„Būtina bendromis pastangomis siekti, kad šalia Lietuvos statomi Baltarusijos ir Rusijos reaktoriai atitiktų tarptautinius saugumo reikalavimus", - sakė I. Degutienė.<br>V. Ščiavinskas
„Būtina bendromis pastangomis siekti, kad šalia Lietuvos statomi Baltarusijos ir Rusijos reaktoriai atitiktų tarptautinius saugumo reikalavimus", - sakė I. Degutienė.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2012, 4:31 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:55 PM

Šiuos klausimus parlamento vadovė žada kelti kitą savaitę Suomijoje vyksiančioje kasmetinėje Šiaurės ir Baltijos valstybių (NB8) parlamentų pirmininkų konferencijoje.

„Būtina bendromis pastangomis siekti, kad šalia Lietuvos ir išorinės ES sienos statomi Baltarusijos ir Rusijos reaktoriai atitiktų tarptautinius saugumo reikalavimus, o nesant tokio įsipareigojimo - jau dabar aiškiai pasakyti, kad iš tokių reikalavimų nesilaikančių valstybių elektros energijos pirkimas bus apribotas“, - sakė I.Degutienė.

Lietuva teigia kol kas negavusi atsakymų į esminius klausimus dėl saugumo standartų atominėse elektrinėse, kurios planuojamos Rusijos Karaliaučiaus krašte ir Baltarusijoje, vos 50 kilometrų nuo Vilniaus.

I. Degutienė pabrėžė, kad „kiekviena valstybė yra laisva apsispręsti dėl atominės energetikos plėtros savo teritorijoje, tačiau ankstesnė ir visai nesenos patirtys liudija, kad branduolinės energetikos saugumas - tai iššūkis, kuris peržengia valstybių sienas“.

I.Degutienės vizitas vyks rugpjūčio 15-17 dienomis. Jo metu I.Degutienė taip pat susitiks su Suomijos prezidentu Sauli Niinistoe (Sauliu Nyniste).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.