Kadenciją baigianti ambasadorė A. E. Derse: „Lietuva ir JAV dirba kaip lygiaverčiai partneriai“

Ji taip pat kelis sakinius ištarė lietuviškai.

A. E. Derse puikiai bendrauja lietuviškai.
A. E. Derse puikiai bendrauja lietuviškai.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-08-28 15:58, atnaujinta 2018-03-17 02:37

„Šiandien aš padėkojau premjerui už puikų darbą su JAV, kuriant stiprius transatlantinius ryšius. Per pastaruosius trejus metus Lietuva tapo priešakine JAV partnere ir mes kartu dirbome kaip lygiaverčiai partneriai daugybėje sričių: saugumo, ekonomikos, lygių galimybių (...). Aš tikiu, kad mes puikiai dirbome pakylėdami mūsų santykius į naują lygiavertės partnerystės erą“, - žurnalistams po susitikimo su premjeru Vyriausybėje kalbėjo ambasadorė.

Ji taip pat kelis sakinius ištarė lietuviškai.

„Aš grįšiu į Ameriką rugsėjo 15-ąją ir man labai gaila, nes mums - man ir mano vyrui - labai patinka dirbti ir gyventi Lietuvoje. Ir aš norėčiau padėkoti visiems lietuviams už jūsų geranoriškumą, svetingumą ir malonumą. Aš niekada nepamiršiu Lietuvos, man labai patinka čia, tikrai ačiū. Ačiū už partnerystę ir bendradarbiavimą“, - lietuvių kalba kreipėsi A. E. Derse.

Kaip žurnalistams sakė premjero patarėjas Laimonas Talat- Kelpša, A. Kubilius ambasadorei įteikė tradiciškai darbą Lietuvoje baigiantiems ambasadoriams dovanojamą tautinę juostą. Taip pat premjeras diplomatei padovanojo šilkinę skarelę su lietuviškais ornamentais, kuri tikimasi, ambasadorei ne tik padės nepamiršti Lietuvos, bet ir įvairiomis progomis Lietuvą pristatyti ateities darbuose.

A.Kubilius teigia turintis už ką dėkoti A. E. Derse.

„Jungtinės Amerikos Valstijos buvo, yra ir bus labai svarbi Lietuvos partnerė ir ambasadorių darbas atstovaujant tokią valstybę Lietuvoje mums yra labai svarbus. Per šiuos keletą metų daug dirbome kartu. Daug pasiekėme, visiškai akivaizdu, kad tiek saugumo, tiek ekonomikos, energetikos reikaluose Jungtinės Valstijos mums išlieka labai svarbiu ir vertingu partneriu, bendradarbiu. Už tai tikrai nuoširdžiai norisi padėkoti ir ambasadorei“, - Lietuvos radijui antradienį kalbėjo premjeras.

L. Talat-Kelpšos teigimu, dar nėra aišku, kas ambasadoriaus poste pakeis A. E. Derse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.