Nesėkminga Lietuvos kario kova su durimis prajuokino pasaulį (video)

Interneto lankytojai iš viso pasaulio už pilvų susiėmę juokėsi iš „Youtube“ įrašo, kuriame užfiksuotas vaizdelis iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono pratybų.

„NATO standartai“, - juokiasi „Youtube“ komentatoriai.<br>Youtube
„NATO standartai“, - juokiasi „Youtube“ komentatoriai.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Aug 28, 2012, 8:15 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:29 AM

Vykstant patalpos šturmui, karys kūju ilgai ir nuobodžiai daužo duris, kurios niekaip nepasiduoda, o du tarnybos draugai su ginklais vis nesulaukia, kada galės veržtis į vidų. Vėliau pribėgęs kitas karys tiesiog išspiria duris koja.

Vaizdo įrašą, kuris buvo paskelbtas rugpjūčio 20 d., jau peržiūrėjo daugiau kaip 1,23 mln. lankytojų. „NATO standartai“, - juokiasi komentatoriai.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadas majoras Ričardas Dumbliauskas lrytas.lt sakė, jog nevykęs durų laužimas tebuvo karių vaidyba.

„Pasiaiškinau su kariais, kurie ten dalyvavo. Jie atliko pratimus, po to darė klipą – filmavo tą surežisuotą vaizdelį. Norėjo pademonstruoti, kad vienas nevykėlis, o kitam sekasi“, - aiškino majoras, pavadinęs visą šį įvykį karišku pokštu.

Jam pačiam nufilmuotas vaizdelis pasirodė linksmas ir Lietuvos karių visai nediskredituojantis. „Įrašą į „Youtube“ įkėlė mano viešųjų ryšių karininkas, - sakė R. Dumbliauskas. - Aš pamačiau, man jis pasirodė linksmas – ten ir parašyta, kad linksmas vaizdelis.“

Pasak vado, nei į aktorystės meną įsijautę kariai, nei kompromituojantį įrašą be paaiškinimo, kad tai suvaidinta, išplatinęs viešųjų ryšių atstovas baudžiami nebus.

Vaizdelis buvo nufilmuotas dar 2008 m. per pratybas Danijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.