D. Grybauskaitė kadenciją baigiančiam Seimui liepė nepersidirbti (papildyta)

Su Seimo valdyba penktadienį susitikusi prezidentė Dalia Grybauskaitė nubrėžė prioritetines gaires, pagal kurias, jos nuomone, turėtų dirbti į paskutinę sesiją susirinkęs Seimas. Prezidentė patarė susitelkti ties neužbaigtais darbais, nesiimti naujų įstatymo leidybos iniciatyvų.

Seimo pirmininkė I. Degutienė ir D. Grybauskaitė papasakojo apie šios kadencijos Seimo rudens sesijos svarbiausius uždavinius.<br>J. Stacevičius
Seimo pirmininkė I. Degutienė ir D. Grybauskaitė papasakojo apie šios kadencijos Seimo rudens sesijos svarbiausius uždavinius.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2012-09-07 12:36, atnaujinta 2018-03-16 21:51

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sakė, kad ji į sesijos darbotvarkę neįtraukė nė vieno iš 340 Seimo narių naujai pasiūlytų įstatymų projektų, nes nebėra laiko juos svarstyti ir priimti.

Seimo pirmininkė pareiškė, kad paskutinę šios kadencijos Seimo sesiją bus priimami tik tie įstatymai, kurie jau pradėti svarstyti, - prezidentės grąžinti projektai, strateginiai įstatymai ir tie, kuriuos reikia suderinti su ES teisės normomis.

Prezidentė D. Grybauskaitė apgailestavo, kad šios kadencijos Seimas jau nespės apsvarstyti ir priimti šilumos ūkio reformos įstatymų, tai bus kitos kadencijos parlamento strateginis uždavinys.

Kitam Seimui ji linkėjo priimti mažesnį kiekį, bet kokybiškesnių įstatymų.

Prezidentė tikino, kad labai svarbu priimti lobistinę veiklą reglamentuojančius įstatymus ir apriboti savivaldybės įmonių vadovų kadencijos laiką. Savivaldybės įmonėms vadovaujant neribotą laiką, ten susidaro korupcijos židiniai.

Prezidentė pareiškė, jog aukšti valstybės pareigūnai privalo deklaruoti savo turtą. „Aš tai jau padariau. Viešo pajamų deklaravimo įstatymo nereikia taikyti, pavyzdžiui, valstybės pareigūnams. Bet diplomatai turi tai daryti“, – pabrėžė D. Grybauskaitė.

Dėkojo Česlovams

Įvertindama šio Seimo kadencijos darbą, D. Grybauskaitė sakė: „Mes dažnai kritikavome šį Seimą, bet jis, nors ir klupdamas, užtikrino valstybės stabilumą, Lietuva neatsidūrė tokioje kritinėje situacijoje, kaip kai kurios Pietų Europos šalys.“ D. Grybauskaitė teigė pareiškusi padėką dviem Česlovams, parlamentinio darbo veteranams – Juršėnui ir Stankevičiui.

„Jie aukštai iškėlė politinės kultūros kartelę, būsimiems Seimo nariams bus iš ko pasimokyti.

Č. Stankevičius ir Č. Juršėnas nebekandidatuos į Seimą.

Kaip vieną opiausių Lietuvos politinės sistemos problemų prezidentė nurodė tęstinumo stoką. „Po rinkimų nauja politikų komanda du metus griauna tai, ką padarė pirmtakai, kitus du metus imasi savo darbų bet nespėja pabaigti arba Vyriausybė keturių metų kadencijos neištempia“, – pastebėjo D. Grybauskaitė.

Baigdama kalbą D. Grybauskaitė Lietuvos piliečius paragino aktyviai dalyvauti Seimo rinkimuose.

Išsirinkite valdžią patys, nepalikite to kas trečiam kaimynui. Po to nereikės dejuoti, kad kažkas už mus išsirinko blogą valdžią“, – sakė prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.