N. Venckienė tikina įveikusi ligą ir žada apsilankyti prokuratūroje

Buvusi teisėja, „Drąsos kelio“ partijos lyderė Neringa Venckienė sako, kad apsilankys prokuratūroje, kai tik gaus kvietimą. Tuo tarpu kiti „Drąsos kelio“ lyderiai teigia, kad nuolatinės pastangos ją ten iškviesti, kol dar galiojo jos nedarbingumo pažymėjimas, - oponentų noras su ja susidoroti.

N. Venckienė tikina, kad jai buvo atliktos dvi operacijos.<br>G. Savickis (ELTA)
N. Venckienė tikina, kad jai buvo atliktos dvi operacijos.<br>G. Savickis (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 14, 2012, 3:31 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:42 PM

„Oponentai deda visas pastangas, kad mūsų sąrašas liktų be vėliavos. Kitaip tariant, kad ji (N. Venckienė - ELTA) negalėtų dalyvauti rinkimuose. Iš tikrųjų tai yra akivaizdu, kad tai yra politinis užsakymas“, - penktadienį spaudos konferencijoje naujienų agentūroje ELTA sakė „Drąsos kelio“ rinkimų štabo vadovas Valdas Vasiliauskas.

„Man buvo atliktos dvi operacijos. Aš einu, bet bėgti tai tikrai negalėčiau. Šiuo metu galėčiau ir toliau gydytis, bet vien dėl mūsų bendrų tikslų, dėl tiesos ir teisybės ieškojimo sirgti nebegaliu, kad ir nekaip jaučiuosi“, - konferencijoje sakė N. Venckienė, paklausta, ar tai sutapimas, kad ji pasveiko tą pačią dieną, kai jai pradėjo galioti teisinės neliečiamybės statusas.

„Kai tik gausiu pranešimą, tikrai važiuosiu. Aš jau kvietimą esu gavusi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, tai tikrai važiuosiu“, - atsakė buvusi teisėja, paklausta, ar dabar, kai pasveiko, apsilankys Panevėžio prokuratūroje.

Nuo penktadienio N. Venckienei, kaip kandidatei į Seimą, galioja teisinės neliečiamybės statusas. Savo noru atsisakyti šio statuso kandidatė nežadėjo.

V. Vasiliauskas sakė, kad „nepalankios N. Venckienei jėgos“ ir toliau darys viską, kad rinkimų rezultatus nulemtų teisinės priemonės.

„Tos jėgos darys viską, kad rinkimų rezultatus nulemtų teisinės priemonės, prokurorai, teisėjai, o ne patys rinkėjai. Tai yra didelė grėsmė ne tik N. Venckienės, bet ir mūsų visų laisvei ir ateičiai“, - teigė V. Vasiliauskas.

Dabartinį partijų finansavimo įstatymą V. Vasiliauskas apibūdino kaip „antidemokratinį“ ir žadėjo, kad jei partija bus išrinkta, įstatymas bus keičiamas. Partija, anot jo, laikosi iš žmonių aukų, kurios negali viršyti 39 litų, ir asmeninių kandidatų lėšų.

N. Venckienės teigimu, „Drąsos kelio“ rinkimų programa iš esmės baigta ir svarbiausias jos akcentas - teisėsaugos reforma.

„Pats pagrindinis akcentas - teisingumo, teisėtvarkos reforma. Mes esame numatę, kad teismai turi būti reformuoti jokiu būdu neleidžiant reformos vykdyti patiems teisėjams, kad turi būti įvesta ypatingojo prokuroro institucija, turi būti panaikinta Lietuvos Aukščiausiajame Teisme teisėjų atrankos kolegija“, - sakė „Drąsos kelio“ lyderė.

„Drąsos kelio“ programos rengimo grupės narys profesorius Povilas Gylys teigė, kad Lietuvoje trūksta teisingumo įvairiose srityse, ir partija visų pirma kovos su tuo.

„Teisingumo deficitas Lietuvoje yra žymiai didesnis negu biudžeto deficitas. Mes dažnai griauname tuos dalykus, ant kurių stovi mūsų valstybė. Mes norime susitelkti ties pilnutinės demokratijos sąvoka, sakydami, kad neteisinga visuomenė negali būti demokratiška visuomenė. Nėra teisingumo - nėra ir demokratijos.

O teisingumo trūksta visur, nereikia koncentruotis vien į teisę, nors tai yra labai svarbu. Teisingumo reikia ekonomikoje, reikia teisingiau paskirstyti nacionalinį turtą. Mes, ko gero, pirmieji Lietuvoje bandome teisingumą įvesti į ekonominį gyvenimą“, - sakė P. Gylys.

„Drąsos kelio“ lyderiai nenorėjo kalbėti, su kuo po rinkimų partija eitų į koaliciją.

„Visos politinės partijos, kurios elgiasi išmintingai, apie koalicijas nekalba iki rinkimų pabaigos. Mes esame taip nusprendę. Manau, kad politinės partijos, kurios dabar kalba apie koalicijas, galbūt klysta. Niekas nežino, kaip baigsis rinkimai, galbūt mums nereikės koalicijos“, - sakė „Drąsos kelio“ rinkimų štabo narys Gintaras Aleknonis.

Lietuvos žmogaus teisių asociacijos pirmininkas Vytautas Budnikas konferencijoje sakė, kad Lietuvoje ne vienas Konstitucijos straipsnis yra nuolat pažeidinėjamas, o Drąsiaus Kedžio dukros perdavimas motinai Garliavoje vykdytas pažeidžiant Vaiko teisių konvenciją.

Raginančius N. Venckienę atsisakyti teisinės neliečiamybės V. Budnikas apkaltino „selektyvumu“. Anot jo, neteisinga kreipti dėmesį tik į N. Venckienei pareikštus įtarimus, kuomet teisinės neliečiamybės nepraranda ir kiti įtariamieji, tokie kaip Viktoras Uspaskichas, neišsisprendžiama Neringos botelių istorija.

„Reikia nežiūrėti selektyviai, nesusitelkti ties vienu asmeniu, N. Venckiene. Tarsi čia visa valstybė griūva, priklausomai nuo to, ar bus atimta neliečiamybė, ar ne. O kaip kiti? Jeigu grupei žmonių arba vienam žmogui kiti standartai taikomi, čia yra visos valstybės bėda“, - pažymėjo jis.

N. Venckienė sakė nenorinti kalbėti apie Laimutės Stankūnaitės teiginius, esą N. Venckienės brolis D. Kedys buvo narkomanas.

„Jeigu mano brolis buvo narkomanas, tai ir aš esu narkomanė, nes jūs matėte, kaip jis atrodė, kokia jo išvaizda buvo. Jis net valgydavo ne bet ką“, - teigė buvusi teisėja.

N. Venckienė tikisi, kad „Drąsos kelias“ rinkimuose gaus ne mažiau kaip 20 mandatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.