Seimo iš STT vadovo pareigų neatleistas Ž. Pacevičius: „Aš nedirbsiu!“

Dekretą teiks pakartotinai

Ž. Pacevičiaus prašymui pritarti jo atleidimui Seimas liko kurčias.<br>M. Ambrazas (ELTA)
Ž. Pacevičiaus prašymui pritarti jo atleidimui Seimas liko kurčias.<br>M. Ambrazas (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2012, 9:30 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:04 PM

Žurnalistų paklaustas, kaip vertina Seimo sprendimą netenkinti prezidentės dekreto dėl atleidimo iš STT vadovo pareigų, Ž. Pacevičius buvo gerokai nustebęs ir sureagavo emocingai: „Aš nedirbsiu!“.

„Vertinu blogai, jeigu aš nesiruošiu dirbti, kaip gali būti gerai“, - balsavimą įvertino pareigūnas. Paklaustas, ką ketina toliau daryti, atkirto: „Nieko nedarysiu“.

Jis pabrėžė atsisakysiantis likti pareigose antrai kadencijai, jeigu jam tai būtų pasiūlyta.

„Ne, aš atsisakysiu. Jeigu priimtas sprendimas, vadinasi, priimtas sprendimas. Jis buvo dar prieš penkerius metus“, - kalbėjo STT vadovas.

„Išeina taip, kad dirbti labai gerai yra nelabai gerai“, - nusivylimo neslėpė Ž. Pacevičius.

Jis tvirtino nežinąs, kas galėjo lemti tokį parlamentarų sprendimą: „Gal čia nelabai rimtai kažkam atrodo, man tai yra rimti sprendimai ir jie man pakankamai svarbūs (...) Man tik padarė daugiau žalos“.

Seimas antradienį per slaptą balsavimą nepritarė prezidentės teikimui iš pareigų atleisti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorių Ž. Pacevičių pasibaigus jo kadencijai.

Už pritarimą STT vadovo atleidimui balsavo 38 Seimo nariai, prieš buvo 27, 18 susilaikė. Balsavime iš viso dalyvavo 87 parlamentarai. Keturi balsavimo biuleteniai rasti sugadinti.

Toks balsavimo rezultatas pribloškė ir valdančiosios Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūną Jurgį Razmą.

„Esame sukūrę šiek tiek absurdišką situaciją, kai žmogus nori baigti darbą, gal susitaręs dėl kitų pareigų, o mes sukuriame neapibrėžtą situaciją“, - po balsavimo iš Seimo tribūnos sakė J. Razma.

Dekretą teiks pakartotinai

Prezidentūra pranešė, kad D. Grybauskaitė pakartotinai teiks dekretą dėl STT direktoriaus atleidimo.

„STT vadovas išreiškė norą pasibaigus kadencijai tarnybos netęsti, todėl prezidentė teikė Seimui dekretą dėl jo atleidimo. Seimui nepritarus, įstatymų nustatyta tvarka dekretas dėl STT vadovo atleidimo bus teikiamas pakartotinai“, - BNS antradienį sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Ji nekonkretizavo, kada vėl Seimui gali būti teikiamas dekretas.

Prašė pritarti atleidimui

Pats Ž. Pacevičius prieš galutinį balsavimą parlamentarų prašė pritarti jo atleidimui.

„Jeigu norit palaikyt mane, prašau balsuoti už prezidentės teikimą, kadangi priešingu atveju išeis kazusas, kai žmogus, nenorintis tęsti darbo, turės tęsti, o tai sunkiai įmanoma. Prašau atleisti mane iš šitos tarnybos, ir aš manau, kad darbą valstybės tarnyboj rasiu kitoj vietoj“, - į Seimo narius antradienį iš parlamento tribūnos kreipėsi Ž. Pacevičius.

Jis taip pat pripažino, kad jau anksčiau svarstė galimybę pasitraukti, bet nusprendė baigti kadenciją.

STT vadovą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Atleidus Ž. Pacevičių, kol bus paskirtas naujas vadovas, tarnybai laikinai būtų vadovavęs STT direktoriaus pirmasis pavaduotojas. Šias pareigas dabar eina Saulius Urbanavičius.

Prezidentė antradienį paskelbė, kad naująjį STT vadovą rinks kartu su naująja valdančiąja dauguma po Seimo rinkimų.

Ž. Pacevičius STT vadovo pareigas eina nuo 2007 metų spalio 17 dienos, jo penkerių metų kadencija baigsis šių metų spalio 17 dieną.

Ž. Pacevičius BNS yra sakęs, kad ieškos galimybių dirbti valstybės tarnyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.