Ketvirtadalis Seimo narių – milijonieriai

Seimo narių deklaruotas turtas

V. Valkiūnas išliko turtingiausiu Seimo nariu.<br>R. Danisevičius
V. Valkiūnas išliko turtingiausiu Seimo nariu.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2012, 4:22 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:00 AM

S. Stoma neturi nei turto, nei santaupų

Turtingiausias Seimo narys, Mišriai Seimo narių grupei priklausantis V. Valkiūnas turto deklaracijoje nurodo turintis registruoto turto, vertybinių ir piniginių lėšų, kurių bendra vertė siekia apie 34 mln. litų, o tos pačios grupės narys Saulius Stoma skelbia neturįs nei turto, nei santaupų.

Kaip rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos „Valstybės žiniose“ pateiktos 2011 metų turto deklaracijos, S. Stoma visose grafose nurodė nulius.

„Tvarkiečių“ atstovas Petras Gražulis irgi teigia neturintis jokio turto, jo deklaruotos santaupos - 734 litai, bet parlamentaro sutuoktinė Raminta deklaravo turto ir vertybinių popierių už 193 tūkst. litų, tačiau ji taip pat yra paėmusi 388 tūkst. litų paskolą.

Seimo narių, kurių šeimos turtas su santaupomis vertinamas apie šimtą tūkstančių litų - vos vienas kitas. Ketvirtadalio Seimo narių šeimos turtas perkopia milijono litų vertę.

Socialdemokratas Algimantas Salamakinas su žmona Zita deklaravo turintys turto už 95 tūkst. litų, konservatorius Edmundas Pupinis su žmona Diana - turto už 84 tūkst. litų ir apie 26 tūkst. litų piniginių lėšų, konservatorius Petras Luomas - turto už 46 tūkst. litų ir 44 tūkst. litų santaupų.

Mišrios Seimo narių grupės atstovas Ligitas Kernagis deklaravo turintis turto už 4 tūkst. litų ir 130 tūkst. litų piniginių lėšų.

Tos pačios grupės atstovė Zita Užlytė nurodė neturinti privalomo registruoti turto ar vertybinių popierių, bet jos santaupos siekia 150 tūkst. litų.

Konservatorius Pranas Žeimys su žmona Tatjana turi turto už 81 tūkst. litų, taip pat per 18 tūkst. litų santaupų ir 32 tūkst. litų paskolą. Konservatorius Justinas Urbanavičius su žmona Jurga turi registruoto turto, vertybinių popierių už 57 tūkst. litų bei 130 tūkst. litų piniginių lėšų. Konservatorius Valentinas Stundys su žmona Stase turi turto už 114 tūkst. litų ir 60 tūkst. litų santaupų.

Socialdemokratas Julius Sabatauskas su žmona Stanislava nurodo turintys turto už 80 tūkst. litų, taip pat apie 77 tūkst. litų piniginių lėšų.

Tarp turtingiausiųjų, po V. Valkiūno, rikiuojasi socialdemokratas Bronius Bradauskas su žmona Danguole, jų bendras turtas su vertybiniais popieriais, santaupomis ir suteiktomis paskolomis - apie 27 mln. litų, konservatorė Rūta Rutkelytė ir jos sutuoktinis parlamentaras liberalas Kęstutis Glaveckas deklaravo turto, vertybinių popierių, santaupų už 12,7 mln. litų.

Kitas Mišrios Seimo narių grupės atstovas Jonas Jagminas su žmona Audrone valdo turto už 5,5 mln. litų, turi per 600 tūkst. litų piniginių lėšų, yra suteikę 6,9 mln. litų ir paėmę 7,5 mln. litų paskolas.

Iš Lietuvos europarlamentarų turtu smarkiai išsiskiria V. Uspaskicho šeima

Iš Lietuvos europarlamentarų turtu smarkiai išsiskiria Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho šeima.

V. Uspaskicho ir jo sutuoktinės, verslininkės Jolantos Blažytės bendras turtas kartu su vertybiniais popieriai, suteiktomis paskolomis siekia beveik 190 mln. litų, rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos „Valstybės žiniose“ paskelbtos 2011 metų turto deklaracijos.

Iš minėtų lėšų šeimos privalomas registruoti turtas, vertybiniai popieriai sudaro 156 mln. litų, piniginės lėšos - 5,89 mln. litų, suteiktos paskolos - 26,7 mln. litų. Taip pat V. Uspaskichas nurodo paėmęs 875 tūkst. litų paskolą.

Kukliausias - konservatorės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės ir jos vyro Mindaugo turtas. Šeima turi privalomo registruoti turto už 371 tūkst. litų ir 17 tūkst. litų piniginių lėšų. Konservatorė Laima Liucija Andrikienė deklaruoja privalomo registruoti turto už 452 tūkst. litų, 173 tūkst. litų piniginių lėšų. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas su žmona Laima valdo turto už 373 tūkst. litų, turi 327 tūkst. litų piniginių lėšų, taip pat yra paėmę 521 tūkst. litų paskolą

Socialdemokratas Zigmantas Balčytis su žmona Severina turi registruoto turto už vieną milijoną litų, piniginių lėšų - 150 tūkst. litų, yra paėmę 360 tūkst. litų paskolą. Socialdemokratės Vilijos Blinkevičiūtės privalomas registruoti turtas vertinamas 368 tūkst. litų, taip pat ji deklaruoja 801 tūkst. litų piniginių lėšų.

Su Liberalų sąjūdžiu į EP išrinktas Leonidas Donskis su žmona Jolanta deklaruoja turto už 711 tūkst. litų, piniginių lėšų - apie 150 tūkst. litų. „Tvarkietis“ Juozas Imbrasas su sutuoktine Birute nurodo turintys turto už maždaug 200 tūkst. litų, 985 tūkst. litų piniginių lėšų.

Konservatorius Vytautas Landsbergis su žmona Gražina deklaruoja turto už 712 tūkst. litų, taip pat 625 tūkst. litų piniginių lėšų. Socialdemokratas Justas Vincas Paleckis su žmona Laimute deklaruoja turto už 375 tūkst. litų, piniginių lėšų - 587 tūkst. litų. Konservatorius Algirdas Saudargas su žmona Laima turi privalomo registruoti turto už 532 tūkst. litų, piniginių lėšų - 223 tūkst. litų.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis su žmona Violeta deklaruoja turintys turto už 174 tūkst. litų, 764 tūkst. litų piniginių lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.