Premjeras nemato galimybių teisėsaugai didinti finansavimą

Angelų sargų dienos išvakarėse

Pasak A. Kubiliaus, šiuos metus planuoja pabaigti su 3 mlrd. litų valstybės biudžeto deficitu nuo šalies bendrojo vidaus produkto.<br>R. Danisevičius
Pasak A. Kubiliaus, šiuos metus planuoja pabaigti su 3 mlrd. litų valstybės biudžeto deficitu nuo šalies bendrojo vidaus produkto.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2012, 2:08 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:06 AM

„Biudžetą svarstysime laikydamiesi labai aiškių principinių nuostatų, o principinės nuostatos yra tai, kad Lietuva ir toliau turi tęsti atsakingą finansų politiką, o atsakinga finansų politika reikalauja, kad išlaidos būtų subalansuotos su pajamomis. Negalime leisti sau gyventi ne pagal išgales, ir krizės pamoka šiuo klausimu yra pati efektyviausia“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė ministras mirmininkas.

Pasak jo, šiuos metus planuoja pabaigti su 3 mlrd. litų valstybės biudžeto deficitu nuo šalies bendrojo vidaus produkto. Tikimasi, kad kitąmet deficitas sieks 2,5 mlrd. litų.

„Šiuo atžvilgiu bet kokie siūlymai didinti kurias nors išlaidas neturėtų kirstis su bendra strategine politika gyventi pagal išgales“, - pridūrė A. Kubilius.

Vidurdienį prie pagrindinių politinių partijų būstinių prasidėjusiais pareigūnų protestais siekiama atkreipti dėmesį į apgailėtiną finansinę ir psichologinę situaciją teisėsaugoje.

Pareigūnai reikalauja padidinti darbo užmokestį ne mažiau kaip trečdaliu, policijos finansavimą grąžinti į 2008 metų lygį, nustatyti 40 valandų darbo savaitę, mokėti už viršvalandžius, sugrąžinti nesumokėtą darbo užmokesčio dalį, imtis priemonių, kurios paskatintų patyrusius pareigūnus likti tarnyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.