Neringa Venckienė su bendražygiais įsikurs „Neringos“ kavinėje

„Drąsos kelio“ partijos rinkimų štabas dirbs legendinėje „Neringos“ kavinėje Vilniuje. Iššūkį Seimo pirmininkei Irenai Degutienei Vilniaus Naujamiesčio apygardoje metusi Neringa Venckienė rinkimų rezultatų su savo artimiausiais šalininkais nutarė laukti vietoje, kurios pavadinimas sutampa su jos vardu.

„Neringos“ darbuotojai iki šiandienos nežinojo, kad čia įsikurs N. Venckienės suburta partija.<br>D. Umbrasas
„Neringos“ darbuotojai iki šiandienos nežinojo, kad čia įsikurs N. Venckienės suburta partija.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 3, 2012, 5:32 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:31 AM

„Drąsos kelio“ rinkimų štabo pirmininkas Valdas Vasiliauskas portalui lrytas.lt patvirtino, kad rinkimų rezultatų „violetinių“ vadovai lauks „Neringos“ kavinėje. „Būtent stebėsime rinkimų eigą ir lauksime rezultatų, o ne puotausime, nes tarp mūsų daug blaivininkų, tad rezultatus sužinosime būdami blaivūs“, – pabrėžė jis.

„Neringos“ darbuotojai iki žurnalisto skambučio nežinojo, kad žymioje Vilniaus kavinėje nutarė laikinai įsikurti partija, žadanti iš pamatų sudrebinti teisėsaugą, jei laimėtų Seimo rinkimus.

„Konferencijų salė rinkimų dieną neužsakyta. N. Venckienė ar kiti asmenys iš jos aplinkos nesikreipė, mes su jais tikrai neturime nieko bendro“, – išgirdusi žinią sakė „Neringos“ viešbučio administratorė.

Restorano banketų salė spalio 14 dienai taip pat neužsakyta, restorano administratorė teigė negirdėjusi, kad čia ketina įsikurti „Drąsos kelio“ štabas. Bet partijos rinkimų štabo pirmininkas V. Vasiliauskas patvirtino, kad N. Venckienės partijos rinkimų organizatoriai tikrai rinksis „Neringos“ kavinėje: „Susimesime po kelias dešimtis litų, užsisakysime kelis staliukus, nebus mūsų daug, mes nesame turtingi.“

Ši kavinė, kaip sakė „Drąsos kelio“ rinkimų štabo pirmininkas, pasirinkta ir dėl jos pavadinimo, ir todėl, kad čia, V. Vasiliausko žodžiais tariant, „visada rinkdavosi inteligentai ir disidentai“.

„Neringa“ yra viena nedaugelio sostinės viešojo maitinimo įstaigų, kurios pavadinimas ir interjeras beveik nepasikeitė nuo sovietinių laikų. Anuomet čia rinkdavosi Vilniaus humanitarinė inteligentija, prie kavos ar stipresnių gėrimų taurės buvo sakomi antisovietiniai anekdotai, svajojama apie laisvą Lietuvą. Čia yra pradėtas ne vienas komunistinei valdžiai oponuojantis kūrybinis projektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.