Šilutėje - pirmieji bandymai papirkti rinkėjus (papildyta)

Pirmieji bandymai papirkti rinkėjus trečiadienį jau užfiksuoti Šilutės rajone. 10 val. Šilutėje, Dariaus ir Girėno g. 1, Šilutės r. savivaldybės patalpose, kur įrengta išankstinio balsavimo patalpa, atvyko balsuoti pilietis Z. J. su iš anksto pažymėtu rinkimų biuletenio pavyzdžiu.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną neišvengta nesklandumų.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Pirmąją išankstinio balsavimo dieną neišvengta nesklandumų.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2012, 8:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:06 AM

Pasak piliečio, pažymėtą biuletenį jam davė iš matymo pažįstama moteris, pažadėjusi už balsavimą pagal pažymėtą rinkimų biuletenį sumokėti 20 litų.

10 val. 20 min. Tauragės aps. VPK Šilutės r. policijos komisariate gautas pranešimas, kad Šilutės rajone už pinigus nurodytu automobiliu balsuoti bus vežami rinkėjai. Apie 15 val. buvo sulaikyta grupė asmenų, kurie gavo atlygį už tai, kad balsuotų už tam tikrą politinę partiją.

14 val. 22 min. Tauragės aps. VPK Šilutės r. policija gavo pranešimą, kad Šilutėje, Dariaus ir Girėno g. 1, užfiksuotas galimas rinkėjų papirkinėjimas. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Informacija apie galimus pažeidimus gaunama ir iš kitų Lietuvos miestų, tačiau kol kas pradėti tik minėti 2 ikiteisminiai tyrimai Šilutės r. policijos komisariate. Įvairių pranešimų gauta iš Vilniaus, Alytaus, Lazdijų, Trakų miestų. Visa gauta informacija tikrinama, kai kurie pranešimai nepasitvirtino.

Policijos pareigūnai toliau aktyviai dirba visoje šalyje ir stebi prasidėjusius rinkimus.

Kaip praneša Policijos departamentas, atsakomybės neišvengs ir tie, kurie sutinka perleisti savo balsą už pinigus ar kitokį atlygį. Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1000 iki 2000 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.