Seimo rinkimus stebės apie 40 užsienio ekspertų ir politikų

Sekmadienį vyksiančius Seimo

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną, sekmadienį. Tuo pačiu rengiamas referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną, sekmadienį. Tuo pačiu rengiamas referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 13, 2012, 12:22 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:38 AM

Jo duomenimis, Lietuvoje vykstančius parlamento rinkimus stebės Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) rinkimų vertinimo misija, dešimt Lenkijos Seimo ir Senato narių, beveik dvi dešimtys Arabų lygos atstovų, taip pat Rinkimų komisijų nariai iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Azerbaidžano, Armėnijos, Kirgizijos.

„Manau, kad važiuojama susipažinti, pažiūrėti, o tikrinti atvažiuoja labiau ESBO atstovai“, - BNS sakė Z.Vaigauskas.

Anot jo, per ankstesnius rinkimus stebėtojų buvo truputį mažiau.

ESBO atstovai rinkimus Lietuvoje pastarąjį kartą stebėjo 1996 metais.

„Jie visas valstybes stengiasi aprėpti. Dabar JAV yra didelė ESBO stebėjimo misija, keli šimtai žmonių iš ESBO Prancūzijoje buvo, dabar ir Lietuvoje. Bet atvažiuoja ne tų stebėtojų misija, kur surenka iš įvairių valstybių, bet atvažiuoja vertinimo misija“, - pabrėžė VRK pirmininkas.

Lenkų politikai rinkimais Lietuvoje susidomėjo po Lietuvos lenkų rinkimų akcijos skundų, kad esą VRK nepalankiai jai pakeitė rinkimų apygardų ribas, neatsižvelgė į jų siūlymus perskirstyti apygardas, jų daugiau padarant Vilniuje, kur lenkų tautybės atstovų gyvena daugiau, ir sumažinant Kaune.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną, sekmadienį. Tuo pačiu rengiamas referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.