V. Adamkus ir V. Landsbergis netiki partijos „Drąsos kelias“ ateitimi (papildyta)

V. Adamkus: „Neįsivaizduoju, ką tokie žmonės gali duoti valstybei“

V. Adamkus sakė, kad balsavo už permainas.<br>T. Bauras
V. Adamkus sakė, kad balsavo už permainas.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Oct 14, 2012, 11:02 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:59 AM

Klausiamas, ar gali būti ieškoma kokių nors sąlyčio taškų su „Drąsos kelio“ sąrašo atstovais Seime, V.Landsbergis BNS sekmadienį teigė kol kas neįsivaizduojąs, kaip ši partija elgtųsi patekusi į Seimą.

„Ten yra šiek tiek dešinių, ir šiek tiek antidešinių sudėtų į vieną krepšelį. Kaip tas krepšelis galėtų veikti toliau aš neįsivaizduoju, greičiausia jis išbyrės, tie, kurie dešinieji - nueis į dešinę, tie kurie prie kairės ar tie, kurie gryno „populio“ - nueis prie populistų“, - svarstė V.Landsbergis.

Anot jo, „Drąsos kelio“ partija nepanaši į tą, kurioje visi likusieji besąlygiškai paklustų lyderės valiai, šiai „trinktelėjus kumščiu“.

V. Landsbergio teigimu, pirmosios takoskyros „Drąsos kelio“ gretose gali pradėti ryškėti sulig pirmais rimtais balsavimais Seime.

V. Adamkus: „Neįsivaizduoju, ką tokie žmonės gali duoti valstybei“

Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus „Drąsos keliui“ prognozuoja geriausiu atveju vieną kadenciją. „Duok Dieve, vienos kadencijos, bet manau, kad ir vienos kadencijos neištrauktų“, - apie „Drąsos kelio“ partiją per LRT televiziją kalbėjo prezidentas Valdas Adamkus.

Jo įsitikinimu, judėjimas susiformavo dėl žmonių emocijų ir atskirų individų ambicijų. „(Judėjimas – red.) neturi valstybinių principų ir priimtų normų, kuriomis valstybė turi tvarkytis. Neįsivaizduoju, ką tokie žmonės atsiradę Seime gali valstybei duoti“, - sakė prezidentas.

Prezidentas pastebėjo, kad žmones į politinę partiją apjungė viena istorija: „Iki šios dienos neaišku tikrosios padėties. Jų atsiradimas ir galimas laimėjimas bus tik vienas įrodymas, kad bus emocinis žmonių išreiškimas savo jausmų dėl galimų pažeidimų ar gal nelabai tvarkingai pareikšta problema, su kuria jie susidūrė. Čia yra vienas individualus atvejis, kuris apjungė žmones, kurie tiki, kad jų teisybė pažeista.“

V. Adamkus nemato „Drąsos kelio“ politinės ateities.

Neringos Venckienės vadovaujama partija pagal išankstinę rinkėjų apklausą po balsavimo surinko 8,5 proc. balsų ir yra ketvirta po Darbo partijos, konservatorių ir Lietuvos liberalų sąjūdžio.

N. Venckienė dar prieš rinkimus sakė, jog tikisi 40 vietų Seime. Išankstinės apklausos duomenys ją nuvylė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.