A. Kubilius: „Dirbsiu elektriku“

Laukdamas rinkimų rezultatų premjeras A. Kubilius atrodė įsitempęs, bet neprarado jam humoro jausmo ir net suspėjo sudalyvauti parodijų laidoje „Dviračio šou“. Filmuodamasis su aktore, vaidinančią finansų ministrę Ingridą Šimonytę, į klausimą, ką jis veiks netekęs posto, A. Kubilius atsakė: „Turiu elektriko kvalifikaciją. Dirbsiu elektriku“.

Konservatorių rinkiminiame štabe - geros nuotaikos.<br>T. Bauras
Konservatorių rinkiminiame štabe - geros nuotaikos.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 15, 2012, 12:35 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:55 AM

Tiesa, konservatorių lyderis teigė, kad apklausų rezultatai jo nenuvylė. „Aš tai vertinčiau kaip labai stiprų rezultatą, tam tikrą moralinę pergalę prieš tuos, kurie prognozavo ir sociologinėse apklausose, ir savo įvairiuose komentaruose visiškai kitokius rezultatus“, - LRT radijui sekmadienio vakarą sakė A. Kubilius.

„Antrasis rinkimų turas gali būti mums pakankamai sėkmingas. Tikėčiausi, kad tuo bus garantuotas ir tęstinumas tų darbų, kuriuos valdanti koalicija iki šiol vykdė“, - pridūrė Vyriausybės vadovas.

Laukimas - už uždarų durų

Tačiau laukdami rinkimų rezultatų konservatoriai pernelyg daug su žiniasklaida nebendravo. Seimo rinkimų rezultatų viešbučio „Europa City“ restorane laukiantys valdančiosios partijos Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų elitas į pagrindinę salę žurnalistų neįleido.

Žurnalistai tik pro stiklines duris gali stebėti, kaip už staliukų sėdi ir kažką gurkšnoja premjeras Andrius Kubilius, Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir kiti konservatorių vadai, Vyriausybės nariai. Kiek žinoma, kitų rinkimų rezultatų laukiančių partijų štabai į pagrindines sales žurnalistus įleidžia laisvai.

Konservatorių rinkimų štabo pirmininkas Mantas Adomėnas sakė, jog su klubo Politika.lt nariais jis surengė totalizatorių, spėjantį rinkimų rezultatus. M. Adomėnas teigė konservatoriams numatęs 35 vietas naujajame Seime.

Po 2008 m. rinkimų į Seimą pateko 45 partijos.

Tikisi, kad formuos Vyriausybę

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vicepirmininkė I. Degutienė mano, kad Vyriausybę gali formuoti ir konservatoriai.

„Tėvynės Sąjunga 2008 metais po antrojo rinkimų turo gavo papildomai 27 mandatus, tai yra daug. Darbo partijai vienmandatėse apygardose sekasi sunkiau, sudėtinga kalbėti, kas bus tas Vyriausybės formuotojas. Gali būti ir taip, kad Tėvynės sąjunga formuos vyriausybę“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė politikė.

Paklausta, ar tikisi vienamdatėje apygardoje antrame rinkimų ture kovoti su „Drąsos kelio“ lydere Neringa Venckiene, ji teigė neatmetanti galimybės susidurti ir su kitų partijų kandidatais. „Paprastai (į antrą turą – red.) išeidavau su liberalų atstovu.Tiek 2004, tiek 2008 metais taip buvo. Matydama gerą liberalų pasirodymą, gali būti, kad išeisiu su liberalų sąjūdžio atstovu“, - kalbėjo I. Degutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.