Daugiausia skundų - dėl Darbo partijos atstovų

Daugiausia skundų per šiuos Seimo

Teisėsaugos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Darbo partijai Lietuvos įkalinimo įstaigose.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Teisėsaugos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Darbo partijai Lietuvos įkalinimo įstaigose.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2012, 2:25 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:41 AM

Tačiau jis tvirtino, kad dar per anksti vertinti, ar galimi pažeidimai turės įtakos Seimo rinkimų rezultatams.

„Daugiausia skundų yra dėl Darbo partijos kai kurių kandidatų, ne tiek dėl visos partijos, kiek dėl kai kurių kandidatų. Ar tai gali turėti įtakos rinkimų rezultatams, aš šiuo metu negaliu tvirtai pasakyti. Regis, policija greitai atlieka tyrimus, mes irgi turėtume tą informaciją įvertinti iki rinkimų rezultatų patvirtinimo po savaitės“, - pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Z. Vaigauskas.

Teisėsaugos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Darbo partijai Lietuvos įkalinimo įstaigose. Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS sakė, kad šis tyrimas pradėtas praėjusią savaitę.

Naujienų portalas delfi.lt pirmadienį skelbia slapta darytus vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuota, kaip tariamasi dėl kalinių paramos „darbiečiams“ Vilniaus miesto vicemerui Jonui Pinskui ir jo žmonai Živilei. Kalbama apie konkrečias sumas, dėliojami balsavimo instrukcijų kaliniams mechanizmai.

Įrašuose skamba nurodymai, už ką kaliniai turėtų balsuoti, o už ką – ne, bei paaiškinimai, kaip įkalintiesiems bus atlyginta už jų balsus. Kaip kalinių motyvavimo priemonę, balsų „pardavėjas“ nurodo, pavyzdžiui, tai, kad balsavimo dieną dalis nuteistųjų paprasčiausiai nebus mušami.

Suskaičiavus daugumą rinkėjų balsų, Seimo rinkimuose pirmauja „darbiečiai“, antri lieka socialdemokratai.

Dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo per išankstinį balsavimą ir rinkimų dieną policija Lietuvoje iš viso yra pradėjusi 12 ikiteisminių tyrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.