Vyriausiai šiaulietei - sveikinimai 110-ojo gimtadienio proga

110-ąjį gimtadienį mininti vyriausioji Šiaulių gyventoja Emilija Krištopaitienė antradienį sulaukė miesto valdžios sveikinimų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-16 15:47, atnaujinta 2018-03-16 01:54

Šiaulių vicemerė Daiva Matonienė jubiliatei padovanojo gėlių puokštę ir voką su 500 litų. Gautus pinigus garbaus amžiaus šiaulietė sakė išleisianti vaistams.

Nors E. Krištopaitienė jau aštuonerius metus nieko nebemato, tačiau yra guvaus proto ir mėgsta pašmaikštauti. Svečius senolė pasitiko su šypsena veide.

Kas vyksta kambaryje, vežimėlyje sėdinčiai E. Krištopaitienei pasakojo prie jos palinkusi dukra Valė Vasauskienė.

Daug dirbo, tačiau mokėjo ir linksmintis

3 dukterų, 7 anūkų, 15 proanūkių ir 2 proproanūkių susilaukusi E. Krištopaitienė gimė turtingo Šiaulių rajono ūkininko šeimoje ir augo su aštuoniais jausnesniais broliais ir seserimis.

Tekėti vyriausioji ūkininko dukra neskubėjo - tik septintam pirštis atvykusiam jaunikiui ji ištarė: „Taip“.

Prieš 42 metus savo vyrą Pertrą palaidojusi E. Krištopaitienė tik po ilgų įkalbinėjimų persikraustė gyventi pas savo dukrą V. Vasauskienę. Prižiūrėti senolę padeda ir anūkė Irena Berežniakienė.

„Mano močiutė daug ir sunkiai dirbo, bet kartu mokėjo ir linksmintis. Iš pradžių savo 18 hektarų žemės dirbusi E. Krištopaitienė, vėliau ilgus metus triūsė kolūkyje, megzdavo, verpdavo. Močiutė niekada nesilaikė jokių dietų. Mėsa, lašinukai, silkė ir dabar jai tebėra skaniausias maistas. Kartą per savaitę ji išgeria ir stiklinę alaus“, - portalui lrytas.lt pasakojo močiutę besirūpinanti I. Berežniakienė.

Patvirtindama šiuos anūkės žodžius jubiliatė neatsisakė jai įpilto šampano.

Mėgsta klausytis radijo

Labiausia senolė mėgsta klausytis radijo. „Močiutė klausosi žinių, o labiausia mėgsta klausytis sveikinimo koncertų. Ji labai pradžiugo vakar išgirdusi Klaipėdoje gyvenančių giminaičių pasiųstą muzikinį sveikinimą“, - sakė I. Berežniakienė.

Vyriausioji šiaulietė tebesidomi ir politika – balsavo rinkimuose į Seimą. Garbaus amžiaus moterį rinkimų komisijos nariai aplankė namuose.

Visi E. Krištopaitienės broliai ir seserys bei vyriausioji dukra jau iškeliavo Anapilin.

Pati senolė šmaikštauja gyvensianti tol, kol į pensiją išeis ja besirūpinanti anūkė. „Tai reikia, kad močiutė su mumis bus dar mažiausiai 25 metus“, - šypsojosi I. Berežniakienė.

Šiauliuose šiuo metu gyvena 17 šimto ir daugiau metų sulaukusių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.