A. Kubilius klaus prezidentės, ar jam formuoti koaliciją

Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius rytoj paklaus prezidentės Dalios Grybauskaitės, ar jam pradėti formuoti koaliciją. Su Darbo partija koalicijos jis neketina sudaryti. Tai konservatorių vadovas sakė sekmadienio vakarą.

A. Kubilius pažymėjo, kad jo partija surinko nemažai balsų.<br>T. Bauras
A. Kubilius pažymėjo, kad jo partija surinko nemažai balsų.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-29 01:15, atnaujinta 2018-03-15 19:50

Paklaustas, ar dešinieji imsis iniciatyvos sudaryti naują koaliciją, premjeras atsakė: „Tai priklausys nuo pokalbio su prezidente. Mes galime dalyvauti tik formuojant atsakingą politiką vykdysiančią atsakingą koaliciją“.

Jis pažymėjo, kad jo partija surinko nemažai balsų: „Ką ir prognozavau po pirmo rinkimų turo, mes po antro rinkimų turo, esame viena iš lyderiaujančių partijų“.

Preliminarūs rezultatai rodo, kad koaliciją suburti užsibrėžę socialdemokratai, „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ turi daugiau kaip pusę balsų Seime. Be socialdemokratų arba „darbiečių“ paramos konservatoriai su liberalais naujos koalicijos nesuburs.

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sakė, kad apie kitas koalicijas kalbės tik jei jam nepavyks sutarti su „darbičiais“ ir „tvarkiečiais“ dėl naujos Vyriausybės programos.

Viktoras Uspaskichas vertino, kad A. Kubiliaus partija rinkimuose pasirodė neblogai.

„Užjaučiu, nepavyko, nepaisant, kad buvo sukelta daug triukšmo. Bet jie pasirodė labai neblogai. Palyginti su tuo, kaip valdė valstybę – labai neblogai“, - komentavo Darbo partijos vedlys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.