Kirpėja A. Skučienė prašo iš šalininkų pinigų baudai susimokėti

Į Seimą nepatekusi Drąsiaus Kedžio ir Neringos Venckienės teta Audronė Skučienė prašo savo šalininkų pagalbos sumokant Panevėžio apygardos prokurorų jai skirta baudą - 2600 litų.

A. Skučienė (dešinėje) tikėjo, kad pateks į Seimą ir iš kirpėjos taps politike. Tačiau rinkėjai netikėjo, kad moteriai pavyks persikvalifikuoti.<br>P. Mantautas
A. Skučienė (dešinėje) tikėjo, kad pateks į Seimą ir iš kirpėjos taps politike. Tačiau rinkėjai netikėjo, kad moteriai pavyks persikvalifikuoti.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 30, 2012, 10:16 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:48 PM

Pagalbos prašymas su nurodyta A. Skučienės banko sąskaita antradienio vakarą pasirodė asmeniniame N. Venckienės puslapyje internete. „Galintiems padėti susimokėti neteisėtai paskirtą baudą nuoširdžiai dėkojame“, - skelbia A. Skučienė.

Nors Garliavos kirpėja kol kas turi susimokėti tik vieną jai prokurorės Aurelijos Gališanskytės skirtą baudą, skelbime N. Venckienės puslapyje prašoma pagalbos ir sumokant antrą, taip pat 2600 litų dydžio.

Šią paskirtą baudą A. Skučienė dar gali apskųsti teismui.

Baudžiamąją bylą A. Skučienė „užsidirbo“ kovo 23 d., kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą mergaitę grąžinti jos mamai Laimutei Stankūnaitei.

Tada A. Skučienė ne tik pasipriešino teismo sprendimo vykdymui, bet ir susimušė su L. Stankūnaitę saugančiu Kriminalinės policijos biuro pareigūnu.

Nors po to, Garliavos atstove spaudai vadinta moteris skundėsi, kad pareigūnas jai prakirto lūpą ir vos neišmušė dantų, tyrimas buvo pradėtas jos pačios atžvilgiu.

Pareigūnas tą pačią dieną parašė pareiškimą policijai, o vėliau jo kaukę nuplėšti bandžiusiai A. Skučienė pateikė ir 10 tūkst. litų neturtinės žalos ieškinį.

Tyrimą buvo pavesta atlikti Panevėžio apygardos prokuratūrai. Pirmą kartą į apklausą prokuratūroje A. Skučienė buvo kviečiama liepos pradžioje, tačiau susisiekusi su tyrėjais ji paprašė apklausos laiką kelioms dienoms nukelti ir pažadėjo Panevėžyje pasirodyti kartu su savo seserimi Laimute Kediene bei jos vyru Vytautu Andriumi Kedžiu, kurie įtariami trukdymu antstolei atlikti savo pareigas.

Sutartą dieną Kedžiai prokuratūroje pasirodė, tačiau A. Skučienės prokurorai neišvydo. Ji atsiuntė pranešimą, kad negali atvykti į apklausą, nes jai atlikta kojų venų operacija.

Po to kviečiama į prokuratūrą, Garliavos kirpėja tyrėjams siųsdavo vieną ir tą patį atsakymą – ji serga, atvykti negali.

Nepavykus prisikviesti A. Skučienės į Panevėžį, prokurorai rugpjūčio 6 d. ją patys aplankė namuose, tačiau įteikti įtarimų bei ją apklausti ir vėl nepavyko. Moteris pasiskundė padidėjusiu spaudimu, jai buvo iškviesta greitoji pagalba.

Vėliau tyrėjai bandė A. Skučienę iškviesti į apklausą Kauno policijoje, tačiau šie bandymai ir vėl buvo nesėkmingi. Kantrybės netekusi Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė A. Gališanskytė už apklausų ignoravimą moteriai skyrė 2600 litų baudą.

A. Skučienė ją apskundė aukštesniam prokurorui, tačiau šis jos skundą atmetė. Taip pat pasielgė ir Panevėžio miesto apylinkės teismas, kuriam A. Skučienė apskundė aukštesniojo prokuroro sprendimą. Antroji bauda Garliavos kirpėjai buvo skirta už melagingos pažymos pateikimą prokurorams. Garliavos poliklinikos gydytojo Povilo Kielos išduotoje pažymoje teigiama, kad A. Skučienė negalėjo atvykti į Panevėžio apygardos prokuratūrą nuo rugsėjo 8 d. iki 17 d., nors prokurorai ją kvietė ne į Panevėžį, o į Kauno policiją.

Šios baudos skyrimą A. Skučienė apskundė aukštesniam prokurorui, tačiau jis jos skundą atmetė. Dabar moteris gali kreiptis į teismą. Neabejojama, kad ji tai ir padarys.

Rugsėjo 14 d. tapusi kandidate į Seimą, Garliavos kirpėja įgijo teisinę neliečiamybę, tačiau ja džiaugėsi neilgai. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino jos imunitetą.

Spalio 4-ąją A. Skučienė pagaliau pasirodė prokuratūroje. Nors ji atsisakė duoti parodymus, tačiau tai netapo kliūtimi prokurorams baigti bylą. Šiuo metu įtariamoji su ja susipažįsta. Po to A. Skučienei bus pareikšti kaltinimai ir byla bus perduota teismui nagrinėti.

D. Kedžio ir N. Venckienės tetai įtarimus jau yra surašę ir Kauno policijos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl Vaido Milinio ir jo artimųjų šmeižimo bei neteisėtos informacijos apie privatų žmogaus gyvenimą rinkimo.

Įtarimai A. Skučienei buvo surašyti dar prieš jai tampant kandidate į Seimą, tačiau moteris į policijos komisariatą neskubėjo - pirma atsiuntė pranešimą, kad serga, o vėliau pasislėpė po teisine neliečiamybe.

Šioje byloje įtarimai A. Skučienei bus įteikti, kai tik VRK patvirtins rinkimų į Seimą rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.