A. Stancikienė supainiojo interesus

Parlamentarė Aurelija Stancikienė supainiojo viešuosius ir privačius interesus, kai skundė šalia savo motinos namo Neringoje vykstančias statybas. Tokį sprendimą parlamento Etikos ir procedūrų komisija vienbalsiai priėmė trečiadienį, paskutiniame šios Seimo kadencijos posėdyje.

A. Stancikienė tvirtina, kad jai mesti kaltinimai – absurdiški.<br>R. Neverbickas
A. Stancikienė tvirtina, kad jai mesti kaltinimai – absurdiški.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Nov 7, 2012, 3:39 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:45 PM

„Išvados yra gana griežtos, bet kitokių parengti tiesiog negalėjome“, - sakė nutarimo projektą rengęs komisijos vadovas Algimantas Salamakinas.

Parlamentarė A. Stancikienė į šį Seimą pateko su konservatorių parama. Tačiau kadencijos pabaigoje ji pasitraukė iš partijos frakcijos ir į naująjį parlamentą buvo išrinkta Drąsos kelio partijos sąraše.

Dėl A. Stancikienės pasiskundė Neringoje viešbutį rekonstruojančios bendrovės „Ketonas“ vadovas Ignas Jonušas.

Jis tvirtino, kad A. Stancikienė, naudodamasi savo, kaip Seimo narės, tarnybine padėtimi, proteguoja artimųjų verslą.

A. Stancikienei užkliuvo šalia jos motinai Gražinai Elenai Juknevičienei priklausančių statinių G. D. Kuverto gatvėje prasidėjusi pastato rekonstrukcija.

A. Stancikienė dėl to kreipėsi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Verslininkai, kurie rekonstruojamame pastate planuoja įkurti viešbutį, tvirtina, kad Seimo narė bet kokia kaina siekia sustabdyti pradėtus darbus todėl, kad jos motinai priklausančiuose statiniuose taip pat teikiamos poilsio paslaugos.

„A. Stancikienė teikia skundus valstybinėms institucijoms, galimai siekdama apginti savo, savo mamos ar kitų susijusių asmenų turtinius interesus, neteisėtais veiksmais siekiant išvengti konkurencijos poilsio paslaugų teikimo srityje“, – rašte Seimo etikos sargams dėsto „Ketonas“.  

Pati A. Stancikienė tvirtina, kad jai mesti kaltinimai – absurdiški.

„Aš daugeliu atvejų kreipiuosi į inspekciją. Panašių skundų aš esu rašiusi šimtus. Į mane kreipiasi labai daug žmonių ir į visus skundus bei signalus reaguoju, rašau raštus ant oficialių Seimo blankų, nes vykdau Seimo nario veiklą ir turiu teisę rašyti paklausimus“, - sakė ji „Lietuvos rytui“.  

Anot politikės, šis atvejis nėra jokia išimtis, nors skundžiamos statybos vyksta jos motinai priklausančių statinių pašonėje.

A. Stancikienė Seimo komisijoje nepasirodė, bet pateikė paaiškinimus raštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.