Po J. Veselkos mirties - nauji Seimo rinkimai Ukmergėje

Ukmergės vienmandatėje rinkiminėje apygardoje bus skelbiami nauji Seimo rinkimai. Pirmadienio popietę mirė ten išrinktas parlamentaras, partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos narys Julius Veselka.

J. Veselka Ukmergės vienmandatėje rinkiminėje apygardoje surinko 5237 rinkėjų balsus ir įveikė L. Graužinienę.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
J. Veselka Ukmergės vienmandatėje rinkiminėje apygardoje surinko 5237 rinkėjų balsus ir įveikė L. Graužinienę.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 26, 2012, 2:20 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:02 AM

Vyriausiosios rinkiminės komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas portalui lrytas.lt sakė, kad naujas parlamentaras gali būti renkamas kovo 3 dieną. Tada įvyks nauji Seimo rinkimai Biržų-Kupiškio ir Zarasų-Visagino vienmandatėse rinkiminėse apygardose, kuriose rezultatai buvo panaikinti.

„Mes nieko nedarysime, kol Seimo narys nebus palaidotas. Tokia yra tradicija. Pirmiausiai, artimieji ir kolegos turi atsisveikinti su Seimo nariu, o tik tada mes imsimės veiksmų“, - paaiškino Z. Vaigauskas.

Nauji Seimo rinkimai turi įvykti per pusę metų.

Ukmergės vienmadatėje rinkiminėje apygardoje J. Veselka įveikė Darbo partijos politikę Loretą Graužinienę. Jis surinko 5237 rinkėjų balsus, o „darbietė“ - 4961 balsą.

Tačiau L. Graužinienė tapo Seimo nare – į parlamentą pateko per Darbo partijos rinkiminį sąrašą. Ar ji galės dalyvauti naujuose rinkimuose Ukmergėje?

„Tai yra sudėtingas teisinis klausimas. Tačiau visada laikėmės tokios nuomonės, kad jau išrinktam Seimo nariui dalyvauti rinkimuose yra nekorektiška.

Anksčiau jokių problemų nekildavo – išrinkti Seimo nariai negalėdavo dalyvauti naujuose rinkimuose. Tas klausimas iki teismų niekada nenueidavo. Tačiau kaip bus šį kartą – nežinau. Galbūt, prireiks ir Konstitucinio teismo nuomonės“, - kalbėjo Z. Vaigauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.