Prezidentės susitikimas su būsimu ministru - kaip žaibas (papildyta)

Su prezidente Dalia Grybauskaite susitikęs kandidatas į susisiekimo ministro postą Rimantas Sinkevičius turėjo pademonstruoti ir savo anglų kalbos žinias. „Žinoma, ne visas pokalbis vyko angliškai, tačiau buvo ir toks momentas“, - portalui lrytas.lt sakė socialdemokratas.

R. Sinkevičius po susitikimo nebuvo kalbus.<br>ELTA
R. Sinkevičius po susitikimo nebuvo kalbus.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 27, 2012, 3:27 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:03 AM

Prezidentė D. Grybauskaitė pradėjo susitikimus su kandidatais į ministrus. Kol kas ji dar nėra gavusi viso kandidatų į ministrus sąrašo. „Prezidentė pradėjo susitikimus su pateiktais kandidatais į ministrus, bet prezidentė gavo iš Algirdo Butkevičiaus ne visą sąrašą ministrų kabineto, tad kol kas prezidentė nekomentuoja“, - antradienį sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė. Ji teigė neturinti informacijos, kokių ministrų kandidatūrų prezidentei nepateikė paskirtasis premjeras.

Šalies vadovė antradienio popietę dar rengia darbo susitikimus su pateikta kandidate į ūkio ministres Birute Vėsaite, kandidate į švietimo ir mokslo ministres - Virginija Baltraitiene ir su kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres - Loreta Graužiniene.  Siūlomų ministrų sąrašas: Finansų ministerija – socialdemokratas R. Šadžius Užsienio reikalų ministerija – socialdemokratas L. Linkevičius Krašto apsaugos ministerija - socialdemokratas J. Olekas Susisiekimo ministerija – socialdemokratas R. Sinkevičius (interviu) Ūkio ministerija – socialdemokratė B. Vėsaitė (interviu) Sveikatos apsaugos ministerija – socialdemokratas V. Andriukaitis (interviu) Teisingumo ministerija - socialdemokratai J. Sabatauskas ar J. Bernatonis** Aplinkos ministerija – „tvarkietis“ V. Mazuronis Vidaus reikalų ministerija - „tvarkietis“ R. Žemaitaitis Energetikos ministerija – LLRA atstovas J. Neverovičius Švietimo ir mokslo ministerija - „darbietė“ V. Baltraitienė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija - „darbietė“ L. Graužinienė Žemės ūkio ministerija – buvęs konservatorius M. Kuklierius* Kultūros ministerija – Darbo partijos siūlomas J. Gaižauskas * Šių kandidatų teikimui nepritarė socialdemokratai. ** Partija dar nepasirinko kandidato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.