N. Venckienė tikina, kad tiesos niekas nebandė aiškintis

„Drąsos kelio“ partijos atstovė

„Tik gaila, kad sugadintas mergaitės gyvenimas ir brolis nužudytas“, - sakė N. Venckienė.<br>J. Stacevičius
„Tik gaila, kad sugadintas mergaitės gyvenimas ir brolis nužudytas“, - sakė N. Venckienė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-11-30 15:02, atnaujinta 2018-03-14 23:47

„Tokio sprendimo ir buvo galima tikėtis, matant, kaip vyko ikiteisminis tyrimas, byla. Niekas nebandė aiškintis jokios tiesos“, - BNS penktadienį sakė N. Venckienė.

„Tik gaila, kad sugadintas mergaitės gyvenimas ir brolis nužudytas“, - pridūrė N. Venckienė, anksčiau globojusi nukentėjusiąja byloje pripažinta savo brolio mažametę dukterį.

Buvusi teisėja N. Venckienė tvirtino, esą teisme kviesti tik kaltinamajam parankūs liudytojai, nesiaiškintasi dėl ikiteisminio tyrimo metu duotų kaltinamojo A. Ūso ir mergaitės motinos Laimutės Stankūnaitės nesutapusių parodymų.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas penktadienį išteisino velionį kaunietį A. Ūsą, kaltintą mažametės tvirkinimu. Teismas nusprendė, kad mažametė seksualinę patirtį galėjo įgyti savo tėvo namuose per neteisėtus filmavimus. Teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Prokuroras ir advokatas prašė išteisinti kaltinamąjį, o vaiko teisių atstovė pasiūlė priimti sprendimą, kad nesurinkta pakankamai neginčijamų įrodymų kaltinimui pagrįsti. Nukentėjusiosios advokatė prašo pripažinti A. Ūsą kaltu.

Nuosprendis šioje daug atgarsio sukėlusioje byloje paskelbtas praėjus ketveriems metams po mergaitės tėvo Drąsiaus Kedžio teisėsaugai rašyto pareiškimo. Dabar jau miręs kaunietis D. Kedys A. Ūsą ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį.

Po tėvo mirties mergaitės globėja tapo N. Venckienė, tačiau Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė dukrą perduoti motinai. Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

Dalis visuomenės priešinosi teismo sprendimui perduoti mergaitę dėl jos globos kovojusiai motinai, dėl to rengti mitingai, protesto akcijos. Teismo sprendimui nepritarusių piliečių pagrindu šių metų sausį buvo įkurta „Drąsos kelio“ partija. Partiją į Seimo rinkimus vedė N. Venckienė, parlamente šios partijos atstovai turi septynis mandatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.