Po šurmulio dėl neparodytos laidos TV3 nutraukė sutartį su R. Janutiene (papildyta)

Praėjusią savaitę kilęs skandalas dėl uždraustos Rūtos Janutienės laidos „Paskutinė instancija“ kainavo darbo vietą laidos vedėjai. Šią savaitę TV3 televizija vienašališkai nutraukė sutartį su laidų „Kodėl?“ ir „Paskutinė instancija“ kūrėjais, motyvuodami tuo, kad jų laidos nėra populiarios.

R. Janutienė liko be darbo.<br>V. Balkūnas
R. Janutienė liko be darbo.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 30, 2012, 7:41 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:06 AM

„TV3 žiūrimumas paskutiniu metu tikrai kritęs, bet mūsų laidos laikėsi populiariausių dešimtuke. Manau, priežastys yra ne tos, kurias jie įvardina. Jie tik pasinaudojo tuo punktu sutartyje, kurį galėjo šiais metais pritaikyti absoliučiai visiems prodiuseriams “, - lrytas.lt ketvirtadienį sakė R. Janutienė.

Laidos vedėjos nuomone, situacija būtų buvusi kitokia, jei ji būtų patylėjusi dėl uždraustos laidos, nesipiktinusi ir niekam nedalinusi komentarų, o dar geriau, jei būtų iš viso nerengusi laidos apie prezidentės Dalios Grybauskaitės nutylėtus biografijos faktus.

Laidoje „Paskutinė instancija“ narpliota nuslėptoji D. Grybauskaitės gyvenimo istorija taip ir nepasiekė visuomenės akių ir ausų.

„Mane įspėjo dėl tos laidos, bet aš nemačiau prasmės jos nedaryti. Tai jau yra principiniai dalykai. Dėl ko šia žeme vaikštai, ar dėl kažkokio pinigėlio, ar...? Jei aš dėliočiau plytas ir man pasakytų, kad vietoje raudonų dabar reikia dėti baltas, viskas gerai, gal tas žodis ir šventas, bet šiuo atveju, tai yra žiniasklaida, ne statybos“, - cenzūros apraiškas TV3 televizijoje komentavo R. Janutienė.

TV3 televizijoje susidariusią situaciją ji sako galinti palyginti su Vladimiro Putino valdoma Rusijos televizija, kuri, anot žinomos žurnalistės, tik linksmina ir į politiką nesikiša.

„Kai pabandai kažką apie politiką padaryti, iškart gauni per nagus. Tai yra labai blogai, todėl aš ilgai galvojau - man patylėti ar ne“, - kalbėjo R. Janutienė.

Nutraukus sutartį be darbo liko ne tik R. Janutienė, bet ir dešimt su ja dirbusių žmonių. Ar ji kovos dėl savęs ir dėl jų, Rūta kol kas nežino.

Visą vasarą paaukojusi darbui TV3 televizijoje, nėjusi atostogauti, ji pagaliau pasiėmė savaitę atostogų ir išvyko pailsėti į užsienį.

„Mane TV3 visai vasarai įvėlė į darbus, visokius reikalus, paaukojau jiems visą vasarą, o jie sulaukė, kol aš savaitę atostogausiu ir padarė savo. Manau, kad nutraukiant sutartį buvo pasinaudota mano atostogomis“, - sakė R. Janutienė.

Žurnalistė įsitikinusi, kad sutarties nutraukimas yra susijęs tik su uždrausta laida apie D. Grybauskaitės praeitį.

„Vienareikšmiškai sieju tik su ta laida ir su konkrečia situacija, kuri susiklostė aplink ją. Sprendžiant iš to, ką žinau, kodėl tai buvo padaryta... Tai yra istorija, kuri kada nors išlįs į paviršių. Dar prieš man išvažiuojant šnekėjomės televizijoje, kad viskas yra gerai, mus patikino, kad esame saugūs, viskas tvarkoje ir staiga...“, - lrytas.lt kalbėjo R. Janutienė.

TV3 teigia, kad sutartis su R. Janutiene buvo nutraukta pagrįstai, nes ji nevykdė sutartyje numatytų sąlygų. „Laidos turi būti kokybiškos ir žiūrimos. Šiuo atveju jos žiūrimos, bet neatitinka žiūrimumo rodiklių“, - lrytas.lt kalbėjo TV3 etikos sekretorius Sigitas Babilius.

Kokie tie žiūrimumo rodikliai, televizijos atstovas nepaaiškino. Anot jo, tai yra sutarties dalykas.

S. Babilius neslepia, kad sprendimas atsisakyti R. Janutienės paslaugų buvo priimtas dėl laidose nuolat pažeidžiamos etikos.

„Per kelerius metus R. Janutienės laidos bent šešis kartus buvo pripažintos pažeidusios etikos principus arba įstatymus. Bandėme su ja dirbti, ieškoti geresnės kokybės, tačiau neradus, mūsų keliai išsiskyrė“, - pagrindines priežastis dėl ko buvo nutraukta sutartis su laidų kūrėja, įvardino TV3 atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.