Šiauliuose pagamintas rekordinis saldainis

Per kelerius pastaruosius metus jau penkis Lietuvos konditerijos rekordus įregistravę Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai nustebino ir šiemet.

Jaunieji konditeriai saldainį-milžiną gamino keturias dienas.<br>R. Viktus
Jaunieji konditeriai saldainį-milžiną gamino keturias dienas.<br>R. Viktus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 14, 2012, 2:42 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:26 PM

Bendradarbiaudami su saldainių fabriko „Rūta“ darbuotojais ŠPRC mokiniai pagamino didžiulį 213 kilogramų sveriantį saldainį, kuris eksponuojamas prekybos centre Tilžė.

Penktadienį saldainį-milžiną išmatavusi komisija nustatė, kad jo aukštis siekia 90 centimetrų, o pagrindo apimtis – net 2 metrus 90,5 centimetrus.

Tokio dydžio saldainis Lietuvoje pagamintas pirmą kartą, todėl jis pateks į Lietuvos rekordų knygą.

Saldainis-milžinas pagamintas iš tokios pat masės kaip ir bendrovės „Rūta“ gaminami riešutiniai-kreminiai saldainiai „Lazdynas“.

Didžiausią saldainį pagaminti pasišovę ŠPRC konditerijos specialybės pirmakursiai triūsė keturias dienas. Pirmiausia iki vientisos masės teko sumaišyti pieno miltelius, cukrų, augalinius riebalus, vaflius, o po to sudėti skrudintus ir susmulkintus lazdyno riešutus.

Galiausiai kūgio formos saldainis buvo aplietas šokoladu ir papuoštas baltomis snaigėmis.

Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio pašventintas rekordinis saldainis „Tilžės“ prekybos stovės iki sausio 6-osios, kai per Trijų Karalių šventę bus išdalintas joje dalyvausiantiems žmonėms.

Atlaužus po penkiasdešimt gramų šio saldainio pakaks paskanauti daugiau nei keturiems tūkstančiams smaližių.

ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai jau yra pasiekę penkis konditerijos rekordus: ilgiausio ir sunkiausio pyrago (2000 metais), ilgiausio pyrago (2008 m.), didžiausio „Rudens medžio“ (2010 m.), didžiausio „Velykinio zuikio“ (2011 m.) ir aukščiausios valgomos eglės (2011 m).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.