A. Butkevičius: „Darbo partijos byloje politikos nėra“

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas ir premjeras Algirdas Butkevičius partijos suvažiavime teigia, kad socdemų nuomonė dėl Darbo partijos bylos vieninga - ją lėmė tikra bylos informacija ir faktai, o ne politika. Už trijų Darbo partijos atstovų Viktoro Uspaskicho, vicepirmininko Vytauto Gapšio ir buvusios centrinės būstinės vadovės Vitalijos Vonžutaitės teisinio imuniteto panaikinimą balsavo ir socialdemokratų atstovai.

A. Butkevičius: „Partijos nuomonė dėl Darbo partijos bylos vieninga - ją lėmė tikra bylos informacija ir faktai“.<br>M. Astrauskas
A. Butkevičius: „Partijos nuomonė dėl Darbo partijos bylos vieninga - ją lėmė tikra bylos informacija ir faktai“.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Dec 15, 2012, 5:57 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:57 PM

 „Socialdemokratų partijos atstovams Seimo laikinojoje komisijoje uždavėme konkretų klausimą - ar ta informacija, kuri buvo pateikta komisijai susijusi su ekonominiais ir finansiniai dalykais, ar tai yra politizuotas klausimas. Jie politikos ten neįžiūrėjo“, - BNS cituoja A.Butkevičių.

„Tik pasakė tokią frazę pasakė iš teisines pusės, - kad praeitoje kadencijoje ši byla iš dalies buvo virtusi politiniu instrumentu, nes jos nagrinėjamas buvo tęsiamas labai ilgai. Komisijai pateiktoje medžiagoje nieko bendro su politika nebuvo“, - pridūrė socdemų partijos vadovas.

Išrinkti kandidatai

Šventiniame partijos suvažiavime pristatyti kandidatai į 2013 m. kovo 3 d. pakartotinius Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus vienmandatėse Biržų–Kupiškio, Zarasų–Visagino bei Ukmergės rinkimų apygardose.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas partijos posėdžio pradžioje, pakeitęs į suvažiavimą vėlavusį Premjerą Algirdą Butkevičių, nutarė Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje Nr. 48 iškelti Aleksandrą Zeltinį, Zarasų–Visagino rinkimų apygardoje Nr. 51 - Nikolajų Gusevą, Ukmergės rinkimų apygardoje Nr. 61 - Kazį Grybauską.

„Tikiuosi, kad vienmandatėse apygardose mus lydės sėkmė ir neturėsime „baltų dėmių“, - sakė premjeras A. Butkevičius.

Už šiuos kandidatus LSDP suvažiavime nubalsuota vienbalsiai.

Kaip sakė Krašto apsaugos ministras J. Olekas, jei pakartotiniuose Seimo rinkimuose vienmandatėse rinkimų apylinkėse pasiseks, savo atstovus LSDP turės visuose rajonuose.

SGD terminalą statys

Pasak A. Butkevičiaus, artimiausiuose vyriausybės planuose - peržiūrėti nepriklausomos energetikos strategiją. Anot jo, kai energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius suformuos savo komandą, ims gilintis į energetikos būklę Lietuvoje.

Įvertinus, kiek šiuo metu yra importuojama elektros energijos, J. Neverovičius pateiks pasiūlymus ministrų pasitarimui, kokia turėtų būti energetinė strategija ir vizija.

Portalui lrytas.lt A. Butkevičius teigė, kad Suskystintų gamtinių dujų terminalas bus statomas. „Gruodžio pabaigoje vyksiu į Klaipėdą, tuomet bus sudarytas aiškus priemonių planas. Šis strateginis objektas, kaip ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektas, bus koordinuojamas asmeniškai man“, - sakė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.