Dailininkas L. Cicėnas privertė A. Zuoką atsiprašyti „už viską“

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybė pritarė socialinio būsto Užupyje nuomos sutarčiai su skandalingu dailininku Linu Cicėnu. Savivaldybė beveik 7 metus nesėkmingai bandė dailininką iškrapštyti iš būsto, kuris jam nepriklausė jau nuo 2006 metų. Bet L. Cicėnas niekur nesikraustė, grasino miesto vadovus iššaudyti.

L. Cicėnas laimėjo karą dėl būsto su Vilniaus savivaldybe.<br>R. Danisevičius.
L. Cicėnas laimėjo karą dėl būsto su Vilniaus savivaldybe.<br>R. Danisevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2012, 5:38 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:55 PM

Savivaldybė nuleido rankas, atsiėmė teismo ieškinį ir net ketina padengti buto remonto išlaidas. Miesto tarybos posėdžio išvakarėse L. Cicėnas ne tik nepadėkojo merui Artūrui Zuokui už kalėdinę dovaną, būstą už dyka, bet ir pareikalavo atsiprašyti.

Vilniaus miesto taryba posėdžio metu trečiadienį pritarė buto Kreivajame skersgatvyje nuomos sutarčiai su dailininku L. Cicėnu. Klausimas buvo išspręstas labai greitai, nes savivaldybei skandalingas dailininkas jau įgriso iki gyvo kaulo.

„Jis man atsiuntė rūstų laišką, reikalaudamas atsiprašyti už viską. Ta aš už viską ir atsiprašau“, – šmaikštavo meras A. Zuokas. Teisės į socialinį būstą L. Cicėnas neteko dar 2006 metais, bet iki šio laiko savivaldybei net teismų pagalba nepavyko iškeldinti. Savivaldybė atsiėmė ieškinį, sutiko su 45 metų dailininko iškeltomis sąlygomis – skirti 8 tūkst. litų, kuriuos L.Cicėnas išleido būsto remontui, teismo prašys panaikinti sprendimą, kuriuo prieš ketverius metus namas Kreivajame skersgatvyje buvo pripažintas avariniu.

Nors meras Artūras Zuokas pripažino, kad visus jo pirmtakus L. Cicėnas grasino nušauti, ne vieną valdininką iškeikė bjauriausiais žodžiais, kvietė politikus suprasti ir tokį žmogų, kuris nepaiso jokių ribų.

Su valdininkais kariavęs dalininkas lakstė po Užupį su pistoletu rankose, vienam jo būsto tikrinti atėjusiam savivaldybės darbuotojui sulaužęs ranką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.