D. Valys prašo Seimo panaikinti N. Venckienės teisinę neliečiamybę (papildyta)

Penktadienį generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė kreipimąsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narę Neringą Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę. Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Generalinis prokuroras prašo sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn N. Venckienę.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Generalinis prokuroras prašo sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn N. Venckienę.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 28, 2012, 5:54 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:14 AM

Ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai L. Stankūnaitei; 2012 metų gegužės 17 d. trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą; piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką; panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui.

Pagal Konstituciją ir Seimo statutą Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Tikisi, kad išsireikalaus vaizdo įrašą

N. Venckienė tikisi, kad prieš spręsdami dėl jos teisinio imuniteto panaikinimo parlamentarai išsireikalaus gegužę Garliavoje vykusio mergaitės paėmimo operacijos vaizdo įrašo.

„Prašysiu, kad būtų išsireikalauta gegužės 17 dienos vaizdo įrašo“, - penktadienį BNS sakė parlamentarė, komentuodama generalinio prokuroro Dariaus Valio kreipimąsi į Seimą dėl jos teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Pasak N. Venckienės, dėl trijų Darbo partijos narių teisinio imuniteto sprendusiai laikinajai Seimo komisijai buvo pateikta baudžiamosios bylos medžiaga, todėl politikė vylėsi, kad taip nutiks ir jos atveju.

Praėjusios kadencijos Seimui birželį sprendžiant dėl N. Venckienės, kaip Kauno apygardos teismo teisėjos, imuniteto prokurorai atsisakė pateikti minėtą vaizdo įrašą. Motyvuota, kad tai yra ikiteisminio medžiaga.

N. Venckienė penktadienį BNS sakė nenustebusi dėl generalinio prokuroro kreipimosi.

„To ir reikėjo tikėtis, palaukė, kol baigsis dėl Darbo partijos atstovų imuniteto ir kreipėsi dėl manęs“, - kalbėjo parlamentarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.