Įkurtai Lietuvos pirties-SPA federacijai vadovaus Europos čempionas

Praėjusį savaitgalį įkurtos Lietuvos pirties-SPA federacijos prezidentu tapo 2012 metais Ukrainoje surengtą pirmąjį Europos sportinio vanojimo čempionatą laimėjęs kuršėniškis 42 metų Vladas Jokubauskas.

Vadovauti federacijai patikėta Europos sportinio vanojimo čempionu tapusiam V. Jokubauskui.<br>G. Šiuparys
Vadovauti federacijai patikėta Europos sportinio vanojimo čempionu tapusiam V. Jokubauskui.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 7, 2013, 5:40 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:30 PM

Įgaliojimus įkurti nacionalinę pirties federaciją V. Jokubauskas gavo pernai dalyvaudamas jau minėtame Europos sportinio vanojimo čempionate, kur aiškia persvara įveikė 52 į finalinį etapą patekusius konkurentus.

„Gavęs šiuos įgaliojimus galėjau pasiimti du juridinius asmenis ir įkurti federaciją, tačiau nusprendėme elgtis demokratiškai.

Surinkę žinomus, savo braižą ir pasiekimų turinčius Lietuvos pirtininkus pasiūlėme jiems įkurti pirties mokyklas. Tokių mokyklų Lietuvoje atsirado 12. Visų jų atstovai buvo pakviesti steigti federaciją“, - portalui lrytas.lt sakė V. Jokubauskas.

Į steigiamąjį suvažiavimą, kuris praėjusį savaitgalį buvo surengtas Šiaulių rajone, atvyko aštuonių pirties mokyklų atstovai.

Per aštuonias valandas trukusį suvažiavimą buvo nuspręsta nedaryti takoskyros tarp pirtininkų ir SPA masažuotojų, sportinio masažo bei reabilitacijos specialistų.

Įkurta Lietuvos pirties-SPA federacija rengs ir pirties vanotojų čempionatus, ir SPA masažuotojų čempionatus bei atstovaus Lietuvą tarptautiniame lygmenyje.

Vienu pagrindinių naujos federacijos uždavinių - burti Latvijos ir Estijos pirtininkus, skatinti juos skurti savo nacionalines federacijas, kad po to Lietuvos, Latvijos ir Estijos nacionalinių pirties federacijų pagrindu būtų galima įkurti Pabaltijo pirties federaciją.

Apie baltišką pirtį ir baltiško vanojimo tradicijas buvo prabilta po V. Jokubausko pergalės Europos sportinio vanojimo čempionate.

„Iki tol buvo išskiriamos trys pirtys: rusiškai pirtis, sauna ir hamamas (turkiška pirtis). Po čempionato visi prakalbo apie baltišką pirtį.

Rusai susidomėjo baltiškos pirties ir baltiško vanojimo tradicijomis kviečiasi pas save lektorius. Lietuvoje galėčiau išskirti kelias dešimtis pirtininkų, kurie tikrai verti meistro vardo“, - portalui lrytas.lt sakė V. Jokubauskas.

Įkūrus Lietuvos pirties-SPA federaciją nebeliko kliūčių mūsų šalyje rengti aukščiausio lygio tarptautines varžybas, kuriuose dalyvautų tiek vanotojai, tiek ir SPA masažuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.