Ukmergės meras už melagystę privalės atsiprašyti visuomenės

Ukmergės merui buvo nustatytas 0,81 promilės girtumas.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jan 10, 2013, 9:15 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:56 PM

Tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė posėdžiavusi Ukmergės rajono savivaldybės tarybos Etikos komisija.

Pasak komisijos narės, konservatorės Birutės Žilėnienės, rajono vadovas pažeidė valstybės politiko elgesio kodeksą, skelbiantį, kad politikas turi būti sąžiningas, padorus, pavyzdingas ir nešališkas.

„Visuomenės informavimo priemonėse sakydamas netiesą, A. Kopūstas pakenkė mero, kaip aukščiausio rajono politinio pasitikėjimo valdžios vadovo institucijai, Ukmergės rajono tarybos reputacijai ir įžeidė Ukmergės krašto žmonių savigarbą“, - kalbėjo B. Žilėnienė.

Jai pritarė ir „darbietė“ Angelė Jakubynienė, sakydama, kad „kartais gebėjimas iškart pripažinti savo kaltę yra žymiai didvyriškesnis, nei bandymas viską neigti ir ieškoti pateisinimo tam, kas jau yra įvykę“.

Trečią kadenciją rajonui vadovaujantis 64 metų A. Kopūstas į etikos sargų akiratį pakliuvo dėl 2011 metų lapkričio 25 dienos įvykių.

Tos dienos vakare A. Kopūsto vairuojamą visureigį „Toyota Land Cruiser“ sustabdė ir vairuotojo blaivumą patikrino Ukmergėje patruliavę Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai.

Ukmergės merui buvo nustatytas 0,81 promilės girtumas.

A. Kopūstas policininkams pateikė savo ranka parašytą paaiškinimą, kuriame prisipažino, jog su atvykusiais svečiais išgėrė du bokalus alaus, ir dėl to labai gailisi.

Nušalintas nuo transporto priemonės vairavimo ir nesutikdamas su policininkų turimo alkotesterio parodymais, A. Kopūstas su sutuoktine tą patį vakarą nuvyko į Ukmergės ligoninę ir pakartotinai pasitikrino blaivumą.

Ukmergės ligoninės alkoholio matuoklis parodė, jog meras yra visiškai blaivus, jokių jo girtumo požymių nepastebėjo ir medicininę apžiūrą atlikusi tą vakarą ligoninės Priėmimo skyriuje budėjusi gydytoja.

Esant tokiems prieštaringiems blaivumo patikros parodymams, A. Kopūstas bandė teismuose įrodyti, jog yra nekaltas ir nepadarė jokio administracinės teisės pažeidimo.

Pagal policijos pareigūnų jam surašytą protokolą administracinių teisės pažeidimų bylą Ukmergės teismas nagrinėjo bemaž metus.

Byloje atlikta ekspertizė nustatė, kad nėra pagrindo netikėti pirminiais alkoholio matuoklio parodymais, kuriais buvo užfiksuotas A. Kopūsto girtumas.

Pernai spalio 22 dieną Ukmergės teismas paskelbė nutartį ir skyrė A. Kopūstui minimalią nuobaudą - vieno tūkstančio litų piniginę baudą bei teisės vairuoti atėmimą vieneriems metams.

Nubausto mero skundą gavęs ir jį gruodžio 12 - ąją išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas paliko galioti Ukmergės teismo nutartį.

Šis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis yra galutinis ir neskundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.