Kaip pelnyti saldų Europos dėmesį?

Būsimą Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai kiekvienas supranta savaip. Pavyzdžiui, premjeras A. Butkevičius aiškina, jog reikia, kad būtų kuo daugiau viceministrų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jan 31, 2013, 7:04 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:16 PM

Tuo pat metu pro valdžios rūmų sienas pamažu sunkiasi žinios, kad prezidentė D. Grybauskaitė šiuo istoriniu procesu sieks pasinaudoti kaip itin puikia proga toliau dėti pamatus galimam skrydžiui į tarptautinį olimpą.

Užkulisiuose netyla kalbos, kad šalies vadovė pirmiausia ryžtingu mostu pastūmėjo į šalį A. Butkevičių.

Prezidentė esą be ceremonijų jau rezervavo sau vietą Europos Parlamento tribūnoje, kur Lietuvos vardu turėtų sakyti pirmininkavimo ES pradžiai skirtą kalbą. Tai esą padaryta be konsultacijų su Vyriausybės vadovu.

Be to, kai kuriuose susitikimuose su politikais ji jau pavadina save kaip vienas kažkada Prancūziją valdęs karalius: „Aš, pirmininkaujanti valstybė.”

Ar plačiai Europoje, o gal net už jos ribų antrąjį šių metų pusmetį skambės vieno ar kito Lietuvos lyderio vardas, žinoma, daug lems ir tai, kokį dėmesį jam rodys kitų kraštų žiniasklaida. O ji, pasirodo, ne visada dėmesinga.

Antai danų žurnalistai gerokai pagadino praėjusią savaitę vykusio D. Grybauskaitės vizito Danijoje šventę. Kaip? Ogi tiesiog nieko apie tai nepranešdama.

Kaip žinoma, pietus su Danijos karaliene Margrethe II, susitikimus su Danijos parlamento ir vyriausybės vadovais Prezidentūra pristatė kaip didžiulį įvykį.

Juk Danija – turtingų Šiaurės šalių klubo, į kurį prezidentė mus esą jau įplukdė, narė.

Tačiau pagrindiniai Danijos politikos laikraščiai, pavyzdžiui, „The Copenhagen Post” arba „Politiken”, apie Lietuvos vadovės viešnagę neparašė nė žodžio. Tiesiog žemažiūriai!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.