Treniruotėms tinka ir Nemuno vanduo

Kauno valdžia iš kailio neriasi, kad Londono olimpinių žaidynių plaukimo čempionė R. Meilutytė neišsižadėtų savo sąsajų su gimtuoju miestu.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 1, 2013, 7:36 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:13 PM

Po neįtikėtinos sėkmės olimpiadoje merginą pernai vasarą iškilmingai pasveikinęs Kauno meras A. Kupčinskas įteikė jai kuklią dovaną – abonementą plaukioti rekonstruojamame Girstučio baseine, kuris esą turėtų būti vienas geriausių šalyje.

Tiesa, meras taip skubėjo su simboline dovana, jog buvo pamiršęs, kad tame baseine dar nėra vandens.

Dėmesį jaunajai plaukikei pademonstravęs Kauno vadovas turbūt baiminosi, kad jos nesuviliotų kuris nors kitas Lietuvos miestas (kur yra baseinų su vandeniu) arba ji visiems laikams neliktų Jungtinėje Karalystėje, kur šiuo metu gyvena ir treniruojasi.

Nuo to abonemento įteikimo praėjo beveik pusmetis, bet baseine vandens iki šiol nėra ir dar ilgai nebus, mat miesto valdžiai nesiseka rasti norinčių valdyti Girstučio komplekso pramogų zoną.

Laimei, kad Kalėdų išvakarėse į Kauną pas močiutę grįžusi R. Meilutytė nesumanė pasinaudoti mero dovana ir nelėkė išbandyti Girstučio baseino plaukimo takelių.

Įdomu, kiek dar laiko galios jaunosios žvaigždės gautas abonementas plaukioti baseine be vandens? Jeigu numatytas galiojimo laikas baigėsi, ką daryti A. Kupčinskui? Gal čempionei įteikti spalvingą abonementą bet kada plaukioti Nemune? Ten vandens tikrai visuomet bus.

Juk, pavyzdžiui, Panevėžio valdžiai nereikia sukti galvos dėl šį miestą garsinančio plaukiko V. Urbono.

Ne vieną pasaulio ežerą išbandžiusiam sportininkui baseino reikia ne visuomet – net šaltuoju metų laiku jis gali treniruotis atviruose telkiniuose.

Kad ir kaip būtų, Kauno savivaldybei rūpesčių dėl savo žvaigždės daug daugiau.

Dabar miesto valdžia turėtų melstis, kad šalčiai nepakirstų R.Meilutytės garbei Laisvės alėjoje pasodintos liepaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.