Dėl nepatyrimo teks sėsti ant arklio

Kas, be profesoriaus vardo, dar sieja Darbo partijos į naująją Vyriausybę deleguotus ministrus D. Pavalkį ir V. Jukną? Ogi nepatyrimas, gerokai praskaidrinęs nuotaiką oponentams.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Feb 6, 2013, 6:59 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:44 PM

Pirmasis užsimiršo, kad sėdant į švietimo ir mokslo ministro kėdę tarsi derėjo bent prezidentei ir premjerui papasakoti apie kelius, atvedusius ministro sutuoktinę į teisiamųjų suolą.

Bet tamsūs debesys nuo D. Pavalkio bent kol kas nuslinko – žmona išteisinta.

O kaip reikės gyventi kitam profesoriui V. Juknai? Žemės ūkio ministras buvo pasmerktas, kai į Briuselį nuskrido verslo klase (ekonominės klasės bilietų nebuvo) ir per ypač svarbiems asmenims skirtą oro uosto salę.

Iškart buvo priminta, kad jis padarė didžiulę šventvagystę – juk net pati prezidentė D. Grybauskaitė, taupydama kiekvieną biudžeto centą ir žavėdama visus Lietuvos varguolius, lėktuvo salone kartais sėdi su paprastais mirtingaisiais.

Žemės ūkio ministras, kaip ir jo kolega švietimo strategas, irgi ėmė teisintis nepatyrimu, bet čia pat patikino daugiau taip nieku gyvu nesielgsiąs.

Štai pastarasis pažadas profesoriui gali apsunkinti gyvenimą. Juk įvairaus plauko valdininkai kaip skraidė į Briuselį verslo klase, taip ir toliau skraidys.

O artojų šalies žemės ūkio ministrui, pasižadėjusiam spjauti į ponų prasimanymus, dabar gali tekti ieškoti ne tokių patogių būdų pasiekti Europos Sąjungos šalių sostines.

Jeigu kam nors pasirodytų per brangios ir pigius skrydžius siūlančių oro bendrovių paslaugos, V. Juknai teliktų kreiptis pagalbos į savus arklių augintojus.

Jeigu Vytauto Didžiojo laikais lietuviai žemaitukais sugebėjo pasiekti netgi Juodosios jūros krantus, kodėl šia transporto priemone nepasinaudoti ir žemės ūkio ministrui?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.