R. Kuodis: „Nieko ypatingo finansų sektoriuje nevyksta“

Ūkio banko laikinasis veiklos

R. Kuodis teigė, kad Ūkio banko laikinasis veiklos apribojimas ypatingų procesų šalies finansų sektoriuje nesukėlė.<br>V. Balkūnas
R. Kuodis teigė, kad Ūkio banko laikinasis veiklos apribojimas ypatingų procesų šalies finansų sektoriuje nesukėlė.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2013, 3:56 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:14 AM

„Kažko įdomaus pranešti nėra. Finansinių srautų pobūdis iš esmės nepakitęs. Namų ūkiai, įmonės reaguoja santūriai, kas buvo prieš tai buvusių įvairių, sakykime, finansinių įvykių atveju - „Snoro“ atveju ar kreditų unijų“, - spaudos konferencijoje sakė ekonomistas.

Pastebima, kad vasario 12 d. indėlių Lietuvos bankuose suma netgi padidėjo 60 mln. litų, o bendras prieaugis sudarė 0,14 procento. Lietuvos banko turimais duomenimis, šalies bankų sistema veikia stabiliai, bankų klientų indėlių judėjimas yra labai nedidelis ir atitinka daugiametį vidurkį.

„Visi supranta, kad indėliai yra saugūs, 99,7 proc. indėlininkų Ūkio banke apdrausti, patenka į tą kategoriją, todėl naujienos yra tokios, sakyčiau, geros, įprastos, nieko ypatingo finansų sektoriuje nevyksta“, - teigė jis.

Todėl beveik 200 tūkst. banko indėlininkų atgaus visus savo pinigus nepriklausomai nuo to, kokie bus pasiūlyti sprendimai dėl banko ateities.

R. Kuodis neatmetė, jog vienas iš tikėtinų Ūkio banko restruktūrizavimo variantų yra, kad šį banką perimtų Šiaulių bankas. Sprendimą Lietuvos banko valdybai turi pateikti laikinasis banko administratorius.

„Pasiūlymo projekto tikimės artimiausiomis dienomis. Formaliai jis turėtų pasirodyti iki pirmadienio, bet manau, kad galbūt savaitgalį ar netoli jo jau galėsime svarstyti tas įvairiais alternatyvas per kaštų ir naudos prizmę“, - kalbėjo Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas.

Šiaulių bankas, kaip aiškino R. Kuodis, pretenduoja į „sveikąją banko dalį“. Tuo tarpu „blogajai daliai“ prasidėtų bankroto procesas.

R. Kuodis taip pat pabrėžė, kad bus siekiama rasti tokią Ūkio banko veiklos tęstinumo formą, kuriai nereikėtų didelių išlaidų iš Indėlių draudimo fondo.

Lietuvos bankas, siekdamas apsaugoti turtą ir įvertinti banko būklę, antradienį apribojo Ūkio banko veiklą ir skyrė laikinąjį administratorių.

Lietuvos bankui administratorius išvadą dėl banko veiklos atkūrimo galimybių ir būdų privalo pateikti ne vėliau kaip per 6 dienas nuo nutarimo priėmimo. Kol nebus priimti sprendimai dėl veiklos tęstinumo, bankas finansinių paslaugų (įskaitant lėšų išdavimą) neteiks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.