A. Butkevičius: „Ūkio banko uždarymas mokesčių mokėtojams neturėtų kainuoti daug“

Premjeras sako, kad kitą savaitę

Premjeras sako, kad kitą savaitę turėtų būti aiškiau, kiek mokesčių mokėtojams kainuos Ūkio banko uždarymas.<br>J. Stacevičius
Premjeras sako, kad kitą savaitę turėtų būti aiškiau, kiek mokesčių mokėtojams kainuos Ūkio banko uždarymas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 14, 2013, 2:38 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:22 PM

„Ruošiamasi pateikti kitą savaitę išsamesnę ataskaitą - ją turėtų pateikti laikinasis administratorius, ir daroma taip, kad mokesčių mokėtojams kainuotų kuo mažiau, o gal ilgalaikiame procese ir apskritai bus labai maža suma, žiūrint, koks bus priimtas sprendimas, nes yra keli numatyti modeliai ir tikiuosi, kad jeigu bus padaryti tam tikri išmokėjimai finansiniai valstybės sąskaita, tai ši suma neturėtų būti ženkli“, - interviu Žinių radijui sakė A. Butkevičius.

Ūkio banko veiklos sustabdymas susilaukė dėmesio iš užsienio investuotojų, kurie į šią informaciją jautriai reaguoja, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

„Neturėtų būti kažkokia tai įtaka daroma ekonomikai, bet kita yra blogybė, kad paleistas signalas kitoms šalims ir į tą signalą labai jautriai reaguoja, priima informaciją užsienio investuotojai.

Atskridus į Lenkiją po dviejų valandų, kai buvo priimtas Lietuvos banko sprendimas, Lenkijos ministras pirmininkas jau turėjo visą informaciją apie Ūkio banką“, - teigė A. Butkevičius, kuris antradienį Varšuvoje susitiko su Lenkijos premjeru Donaldu Tusku.

„Pagal užsienio investicijas mes, Lietuva, visoje Europos Sąjungoje esame autsaideriai, tai toks signalas, aišku, neigiamai veikia investuotojus“, - pridūrė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.