A. Šemeta tikisi ryžtingų Lietuvos banko veiksmų

Specialiai lrytas.lt, Briuselis

A. Šemetos manymu, tiek „Snoro“, tiek Ūkio banko atvejus būtų palanku atidžiai įvertinti ir šių dviejų bankinių krizių pamokomis pasinaudoti kuriant stabilumą turėsiančią užtikrinti ES bankų sąjungą.<br>P. Lileikis
A. Šemetos manymu, tiek „Snoro“, tiek Ūkio banko atvejus būtų palanku atidžiai įvertinti ir šių dviejų bankinių krizių pamokomis pasinaudoti kuriant stabilumą turėsiančią užtikrinti ES bankų sąjungą.<br>P. Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

Guoda Pečiulytė

Feb 14, 2013, 3:01 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:22 PM

Komentuodamas Ūkio banko situaciją, Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta ketvirtadienį teigė, kad būtina pasitikėti Lietuvos banko veiksmais. Komisaro manymu, ryžtingi veiksmai gali tik pasitarnauti Lietuvai, parodant, kad šalis neslepia finansinių problemų, o ryžtingai su jomis kovoja.

Lietuvos bankas kaip bankus prižiūrinti institucija žino, ką daro ir įgyvendins tuos veiksmus, kurie yra būtini, kad Lietuvos finansų sektorius veiktų patikimai ir nebūtų rizikų, kurios apsunkina ir investavimo procesus į Lietuvą“, - teigė A. Šemeta.

Mokesčių ir muitų sąjungos, audito ir kovos su sukčiavimu komisaras patvirtino, kad Lietuvos bankų sistemos problemas atidžiai seka ir Europos Komisija. Tačiau šioje institucijoje laikomasi nuomonės, kad Lietuvos bankas sėkmingai susitvarkė su „Snoro“ problemomis. Tikimasi, kad ši situacija taip pat bus sėkmingai suvaldyta ir neturės neigiamos įtakos Lietuvos finansams.

„Reikia nepamiršti, kad šie du bankai nebuvo didžiausi bankai Lietuvoje ir nelėmė šalies finansų sektoriaus veiklos. Tačiau dabar viskas priklausys nuo to, kokius sprendimus priims ir kaip su šia problema susitvarkys Lietuvos bankas.

Tokiais atvejais ryžtingi veiksmai yra labai svarbūs. Ateityje tai gali net sustiprinti pasitikėjimą Lietuvos finansų sistema. Bus matoma, kad šalyje neslepiama problemų, o prieš jas imamasi griežtų priemonių“, - teigė komisaras A. Šemeta.

Jo manymu, tiek „Snoro“, tiek Ūkio banko atvejus būtų palanku atidžiai įvertinti ir šių dviejų bankinių krizių pamokomis pasinaudoti kuriant stabilumą turėsiančią užtikrinti ES bankų sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.