R. Kuodis: „Teisėsauga turėtų aiškintis, kas stovėjo už Ūkio banko vadovų“ (papildyta)

Antradienį dėl nemokumo uždaryto

Kalbėdamas apie tai, kokią įtaką Ūkio banko pagrindinis akcininkas Vladimiras Romanovas galėjo daryti banke, Raimondas Kuodis teigia, kad tai turėtų atskleisti Ūkio banko vadovybė.<br>V. Balkūnas
Kalbėdamas apie tai, kokią įtaką Ūkio banko pagrindinis akcininkas Vladimiras Romanovas galėjo daryti banke, Raimondas Kuodis teigia, kad tai turėtų atskleisti Ūkio banko vadovybė.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-14 16:54, atnaujinta 2018-03-11 22:05

Kalbėdamas apie tai, kokią įtaką Ūkio banko pagrindinis akcininkas Vladimiras Romanovas galėjo daryti banke, Raimondas Kuodis teigia, kad tai teisėsaugai turėtų atskleisti Ūkio banko vadovybė. 

„Manau, kad teisėsauga aiškinsis visas peripetijas. Manau, kad banko kreditoriai, kurie nukentės nuo šios istorijos, jie sieks ieškoti, norės nustatyti tiesą. Vis dėlto formaliai žmogus gali nedėti niekur savo parašų ta proga, kad jis yra nekaltas ir nieko nesuvokiantis akcininkas.

Bet kaip yra iš tiesų, išsiaiškins teismai, kurie apklaus banko vadovus, ir jie turės pasakyti, kas juos vertė ar nevertė priimti tam tikrus sprendimus. Teisėsaugos institucijos šį darbą turės nuveikti, ir tada bus aiškiau“, - portalo 15min.lt konferencijoje ketvirtadienį sakė Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas R. Kuodis. 

Jo teigimu, susiduriama su problema, kad forma laimi prieš turinį: „Bet mes turime išsiaiškinti esmę“. 

Paklaustas, ar po „Snoro“ bankroto ir Ūkio banko uždarymo Lietuvos finansų sistema yra išvalyta, R. Kuodis teigė, kad problemų yra su kai kuriomis kredito unijomis. 

„Nesakiau ir niekada nesakysiu, kad per artimiausius trejus, penkerius ar dešimt metų nieko neatsitiks nė su viena finansų institucija. Jeigu pradėsiu taip sakyti, vadinkite mane melagiu.

Kita vertus, šiuo metu bankų sektoriuje nesimato didelių problemų, o kalbant apie kredito unijas, taip, dar yra tam tikrų kredito unijų, kurios elgiasi labai rizikingai-nusikalstamai. Bet tai tikrai yra ganėtinai smulkios institucijos. Jeigu joms kažkas bus daroma, tai neturės jokių didelių sisteminių pasekmių“, - sakė R. Kuodis. 

Griežtinantis kreditų unijų priežiūrą Lietuvos bankas pastaruoju metu atšaukė Švyturio taupomosios kasos ir Nacionalinės kredito unijos veiklos licencijas ir inicijuoja jų bankrotus, įspėjo Vilniaus kreditą, Vilniaus taupomajai kasai nurodė riboti paskolų sumą ir indėlių palūkanas. 

V. Romanovo kontroliuojamas Ūkio bankas yra antras bankas per beveik 1,5 metų žlugęs šalies bankas. 2011 metų buvo nacionalizuotas bankas „Snoras“, kuris bankrutavo ir šiuo metu likviduojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.