Ūkio banko istorija atidengė biudžetinių įstaigų suktybes?

Kai buvo pradėta šnekėti apie draustus ir nedraustus Ūkio banke esančius indėlius, paaiškėjo, kad biudžetinės įstaigos ir savivaldybės šiame banke laikė apie 150 mln. litų.

Kai buvo pradėta šnekėti apie draustus ir nedraustus Ūkio banke esančius indėlius, paaiškėjo, kad valstybinės įmonės šiame banke laikė apie 150 mln. litų.<br>R. Danisevičius
Kai buvo pradėta šnekėti apie draustus ir nedraustus Ūkio banke esančius indėlius, paaiškėjo, kad valstybinės įmonės šiame banke laikė apie 150 mln. litų.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Feb 14, 2013, 10:01 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:09 PM

Problema ne ta, kad valstybinių institucijų vadovai nesugebėjo saugiai padėti savo pinigų. Pinigų, skirtų valstybinei veiklai, negalima laikyti kaip indėlio komerciniame banke. Kyla įtarimų, kad tie pinigai būdavo nuslepiami ir nuo prižiūrinčių institucijų.

„Nė viena biudžetinė įstaiga savo ataskaitose nerodydavo, kad turi kažkokius finansinius indėlius. Kelia abejonių, kai deklaruojama, kad trūksta pinigų socialinėms išmokoms, o paskui paaiškėja, kad sąskaitose yra nuo 5 iki 12 mln. Lt“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Situaciją pavesta išsiaiškinti Finansų ministerijai, jei prireiks, pagalbos gali būti kreiptasi ir į teisėsaugos institucijas.

„Puikiai suprantam, kad reta savivaldybė neturi įsiskolinimų ar pradelstų mokėjimų. Kelia mums abejonių ir įtarimų, kodėl savivaldybių milijonai būdavo laikomi ištisus ketvirčius komerciniame banke, nors pinigai turėjo būti panaudoti kitose srityse“, - piktinosi premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.