Policija: „Tikimės, L. Stankūnaitė pradės galvoti savo galva“

Laimutės Stankūnaitės skundas Vilniaus apygardos administraciniam teismui dėl Policijos departamento (PD) atsisakymo panaikinti jai apsaugą buvo staigmena ir PD vadovybei, ir moteriai dukrą atgauti padėjusiam advokatui Gintarui Černiauskui.

Po praėjusio penktadienio L. Stankūnaitės akibrokšto pareigūnai dar kartą bendravo su laisvės išsiilgusia moterimi.<br>M. Patašius
Po praėjusio penktadienio L. Stankūnaitės akibrokšto pareigūnai dar kartą bendravo su laisvės išsiilgusia moterimi.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Mar 21, 2013, 8:08 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:27 PM

„Išgirdau apie tai per radiją, jai skundo tikrai nerašiau, o ir, manau, nebūčiau sutikęs tokio rašyti“, - portalui lrytas.lt ketvirtadienį sakė G. Černiauskas.

Advokatas sako, kad bendravo su L. Stankūnaite po praėjusio penktadienio, kai ji išplatino video įrašą, kuriame skundžiasi pavargusi nuo Kriminalinės policijos biuro (KPB) apsaugos ir tikina jais nepasitikinti, tačiau pokalbis nebuvo toks, kokie būdavo ankščiau.

G. Černiauskas įsitikinęs, kad L. Stankūnaitei patarinėja pašaliniai asmenys ir teigia, kad tie patarimai nėra teisingi.

Kad moteris yra įtakojama neabejoja ir Policijos departamento vadovybė.

„Kažkas jai patarinėja ir blogai, tačiau aš vis dar tikiuosi, kad visa tai greitai baigsis“, - portalui lrytas.lt sakė Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

„Tikimės, kad L. Stankūnaitė pradės galvoti savo galva“, - jam pritaria ir S. Skvernelio pavaduotojas Renatas Požėla.

Jo teigimu, jis su L. Stankūnaite asmeniškai bendravo po to, kai buvo gautas jos prašymas atsisakyti KPB apsaugos.

Moters buvo paprašyta patikslinti savo prašymą, kalbėta apie jos ateities planus, tačiau apie savo norą išvykti su dukra gyventi į užsienį ji nekalbėjo.

Anot generalinio komisaro pavaduotojo, šio pokalbio pabaiga nebuvo rezultatyvi.

R. Požėla kovo 13 d. pasirašė raštą, kuriuo atsisakyta panaikinti apsaugą L. Stankūnaitei ir jos dukrai ir, kaip dabar, aiškėja sutrukdė moters planus išvykti gyventi į užsienį.

Apie tai, kad ji bus ir toliau saugoma L. Stankūnaitė sužinojo ketvirtadienį, kovo 14 d. Tądien į Vilnių jau buvo atvykusi jos „gelbėjimo komanda“, kuri jau penktadienį kartu su moterimi ir jos dukra turėjo išskristi iš Lietuvos.

Kovo 15 d. L. Stankūnaitė ne tik išplatino dar sausio 20 d. nufilmuotą įrašą, bet ir pažeidė beveik visus sutarties dėl valstybės apsaugos su PD punktus, tačiau policija liko nepalenkiama – grėsmės neišnykusios, apsauga nebus panaikinta.

L. Stankūnaitė turėjo grįžti į saugomus namus, o jos internetinės „draugės“ išvykti į Didžiąją Britaniją, kurioje pačios gyvena.

Ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ savo administruojamame puslapyje viena šių „draugių“ paskelbė esą L. Stankūnaitę ketinama apgyvendinti ten, kur nėra nė vieno lietuvio, o dėl jos apsaugos ir gyvenimo sąlygų esą sutarta su tos šalies vyriausybinėmis ir nevyriausybinės organizacijomis.

Po praėjusio penktadienio L. Stankūnaitės akibrokšto PD pareigūnai dar kartą bendravo su laisvės išsiilgusia moterimi. Buvo aptariamos jos gyvenimo perspektyvos, tarp jų ir galimybė pagal liudytojų apsaugos programą moterį bei jos dukrą apgyvendinti kitoje šalyje.

„Vyko normalus, žmogiškas pokalbis“, - sakė R. Požėla.

Tam, kad moteris pagal liudytojų apsaugos programą būtų išvežta į užsienį reikia visai nedaug, tik jos raštiško prašymo. Tokio PD anksčiau gavusi nebuvo. Jo L. Stankūnaitė nepateikė ir dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.