Socialdemokratų lyderio rinkimuose - vienintelė A. Butkevičiaus kandidatūra

Būsimuose valdančiosios

J. Olekas sako, kad socialdemokratų vadovu bus perrinktas A. Butkevičius.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
J. Olekas sako, kad socialdemokratų vadovu bus perrinktas A. Butkevičius.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 23, 2013, 11:53 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:24 AM

Partijos pirmininko pavaduotojas krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigia, kad jokios intrigos gegužę vyksiančiame suvažiavime renkant naują pirmininką nebus - partijos vadovo vairas bus patikėtas A. Butkevičiui.

„Pas mus numatyta pagal statutą, kad partijos pirmininką renka rinkiminio ataskaitinio suvažiavimo delegatai. Toks suvažiavimas vyks gegužės 4 dieną. Šiuo metu vyksta skyrių rinkiminiai ataskaitiniai susirinkimai, kurių metu be skyrių vadovybių, taip pat išrenkami delegatai į partijos suvažiavimą, ir keliuose skyriuose yra iškelta dabartinio pirmininko A.Butkevičiaus kandidatūra kaip būsimojo pirmininko. Kitų kandidatų nesu girdėjęs, kad skyriai būtų iškėlę“, - penktadienį sakė J. Olekas.

Anot jo, didžioji dauguma skyrių jau yra surengę susirinkimus, dalis skyrių rinksis šį savaitgalį.

„Ir po to jau mes ruošimės suvažiavimui. Šiaip kandidatūras (į partijos pirmininkus. - Red.) kelia skyriai, pagal statutą galėtų būti iškelta suvažiavime dar kokia nors kita kandidatūra. Bet aš manau,kad mūsų dabartiniai partijos pasiekimai ir dabartinio pirmininko A. Butkevčiaus palaikymas visuomenėje tikrai nesukels jokios intrigos suvažiavime ir manau, kad mes turėsime perrinktą partijos pirmininką“, - sakė J. Olekas.

LSDP pirmininkas slaptu balsavimu suvažiavime renkamas kas dveji metai.

Kaip nurodoma LSDP statute, kandidatams į LSDP partijos pirmininkus būtinas 3 metų nepertraukiamas partinis stažas.

LSDP pirmininku pirmą kartą A. Butkevičius buvo išrinktas 2009 metais, 2011 metais buvo perrinktas dar vienai dvejų metų kadencijai. Prieš dvejus metus A. Butkevičius partijos vadovo rinkimuose taip pat neturėjo varžovų, tąkart už jį savo balsus LSDP suvažiavime atidavė 541 partijos narys iš 589. 45 suvažiavimo dalyviai buvo prieš.

Pernai spalį vykusiuose Seimo rinkimuose socialdemokratai iškovojo daugiausia - 40 mandatų ir subūrė valdančiąją centro - kairės koaliciją su Darbo, Tvarkos ir teisingumo partijomis bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Prieš dvejus metus kandidatais taip pat buvo iškelti europarlamentarai Zigmantas Balčytis ir Vilija Blinkevičiūtė bei Seimo narys Juozas Olekas, tačiau jie pranešė atsisakantys siekti partijos vadovo posto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.