Seimo komisija susirinko žiūrėti vaizdo įrašo iš įvykių Garliavoje

Ketvirtadienį susirinko laikinoji komisija, turinti nuspręsti, ar siūlyti Seimui atimti teisinę neliečiamybę iš „Drąsos kelio“ frakcijos pirmininkės Neringos Venckienės. Komisija pagaliau gavo vaizdo įrašo ištrauką, kurioje turėtų matytis, ar N. Venckienė 2012 m. gegužės 17 dieną iš tiesų priešinosi policijos pareigūnams, puolė antstolę ir mažametės motiną Laimutę Stankūnaitę.

Komisija sprendžia, kokia bus N. Venckienės ateitis.<br>T. Bauras
Komisija sprendžia, kokia bus N. Venckienės ateitis.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Mar 28, 2013, 4:53 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:20 AM

Ankštoje salėje, kurioje posėdžiavo komisija, mėgino sutilpti apie 60 N. Venckienės šalininkų.

Komisija balsų dauguma nusprendė, kad posėdis bus uždaras. Vienas iš N. Venckienės šalininkų sukėlė triukšmą, apkaltinęs komisijos narę liberalę D. Kuodytę provokacija, kažką garsiai ėmė kalbėti apie bombas. Kol komisija posėdžiavo, būrys N. Venckienės garbintojų meldėsi Seimo koridoriuje, sutūpę ratu, kaip medituoja tantrą praktikuojantys Rytų religijų išpažinėjai.

Gavo įrašo ištrauką

Prieš pat 15 val. komisija paskelbė pertrauką. Komisijos pirmininkas V. Saulis sakė, kad jis paskambino generaliniam prokurorui Dariui Valiui ir paprašė, kad būtų parodyta dalis 2012 m. gegužės įvykių Garliavoje įrašo.

D. Valys pažadėjo pakalbėti su prokurorais. Komisija prašė ne viso įrašo, tik epizodų, iš kurių būtų matyti, ar N. Venckienė iš tiesų priešinosi policijai, puolė antstolę ir L. Stankūnaitę.

„Manau, kad įrašą gausime ir šiandien, ketvirtadienį, priimsime galutinį sprendimą“, - teigė V. Saulis.

Po pietų komisija sulaukė prašyto vaizdo įrašo ištraukos. Apie 17 val. į Seimą atėjo ir pati N. Venckienė, bet ji nesustojo prie jos rėmėjų būrio, nekantriai laukiančio posėdžio pabaigos.

Anksčiau prokurorai įrašo komisijai griežtai nenorėjo pateikti. Šiaulių apygardos prokurorė Nina Rugienė teigė, kad vaizdo įrašo parodymas net ir Seimo narių komisijai pakenktų ikiteisminiam tyrimui, būtų pažeistos vaiko teisės.

Prokurorė tikino, kad komisijai pateiktas vaizdo įrašo protokolas, elektroninės laikmenos ekspertizė yra pakankamas įrodymas, kad paimant L. Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukterį iš Kedžių namų Garliavoje, N. Venckienė padarė jai inkriminuojamus įstatymo pažeidimus.

Prie Seimo - N. Venckienės palaikymo akcija

Jau nuo pusiaudienio prie Seimo rinkosi N. Venckienės gerbėjai. Jie stovėjo nepaliaujamai pusgarsiu kalbėdami „Tėve mūsų“.

Dauguma laikė plakatus su N. Venckienės portretais ir užrašais „Neringa, mylime tave“. Buvo matyti, kaip piketuotojus instruktavo Seimo narys iš „Drąsos kelio“ frakcijos - Povilas Gylys.

Sausį kreipdamasis į Seimą dėl buvusios teisėjos, „Drąsos kelio“ partijos atstovės neliečiamybės panaikinimo generalinis prokuroras Darius Valys nurodė šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos norima N. Venckienei pateikti įtarimus.

Pasak D. Valio, įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai L. Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai L. Stankūnaitei sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą, spyrė jai į koją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.