Prezidentė narystės NATO dieną paminėjo su kariūnais

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, kur susitiko su kariūnais ir paminėjo 9-ąsias narystės NATO metines. Šalies vadovė su būsimais karininkais diskutavo apie iššūkius pasaulio ir šalies saugumui, lyderystę, aptarė narystės NATO pasiekimus.

D. Grybauskaitės vizitas Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje.<br>V. Ščiavinskas
D. Grybauskaitės vizitas Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 29, 2013, 9:25 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:43 AM

„Po devynerių metų narystės NATO Lietuva jau turi svarbias saugumo garantijas - aiškius gynybos planus, nuolatinę oro policijos misiją, Energetinio saugumo centrą. Tačiau, pasauliui ir Lietuvai susiduriant su naujomis grėsmėmis, ne mažiau svarbi mūsų pačių parengtis ir gebėjimas tas grėsmes laiku pastebėti bei duoti joms atkirtį“ , - sakė šalies vadovė.

Šiemet Lietuvoje vyks regioninės pratybos „Steadfast Jazz“, per kurias pirmą kartą bus išbandyta, kaip realiai veikia kolektyvinės gynybos scenarijai. Prezidentės teigimu, tai tvirtas įrodymas žmonėms, kad iškilus grėsmei Aljanso šalys gins Baltijos valstybes.

Prezidentės teigimu, Karo akademijoje ugdomi ne tik karo profesionalai, bet rengiami lyderiai įvairioms šalies sritims. Anot šalies vadovės, Lietuvos kariai garsėja savo įgūdžiais ir profesionalumu tarptautinėse misijose.

Lyderio ugdymas yra sudedamoji Lietuvos karo akademijos mokymo programos dalis. Jos tikslas - padėti kariūnams lavinti asmenines savybes, ugdyti lyderį, gebantį savarankiškai vadovauti kitiems kariams, motyvuoti kariūnus aktyviai veikti tėvynės labui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.