Rezoliucijos projektas dėl N. Venckienės teisinės neliečiamybės įregistruotas Seime

Seimo laikinosios tyrimo komisijos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 29, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:28 AM

Jame Seimo komisija sutinka, kad Seimo narė N. Venckienė būtų patraukta baudžiamojon atsakomybėn, suimta ar kitaip suvaržyta jos laisvė.

Seimo tyrimo komisijos teikiamas rezoliucijos projektas yra įtrauktas į balandžio 9 d. Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę.

Seimo laikinoji tyrimo komisija siūlo patenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą ir panaikinti parlamentarės N. Venckienės teisinę neliečiamybę. Už tai, kad Seimo narė būtų patraukta baudžiamojon atsakomybėn, suimta ar kitaip suvaržyta jos laisvė, ketvirtadienį balsavo 7 komisijos nariai, prieš buvo 5, 1 komisijos narys posėdyje nedalyvavo.

Prieš apsispręsdami komisijos nariai peržiūrėjo Generalinės prokuratūros pateiktą dalį vaizdo įrašo iš įvykių Garliavoje.

Komisijoje dirbęs Seimo „Drąsos kelio“ frakcijai atstovaujantis parlamentaras Povilas Gylys nusivylė komisijos darbu. „Aš matau lošimą į vienus vartus. Mes toliau kovosime Seime ir sieksime, kad Seimas visgi įsigilintų į šios bylos prasmę. Šitos bylos prasmė ir šaknys yra pedofilija“, - žurnalistams yra sakęs P. Gylys.

Pati N. Venckienė kategoriškai neigia jai adresuojamus kaltinimus.

Seimas balsavimu turės galutinai apsispręsti, ar panaikinti Seimo narės N. Venckienės teisinę neliečiamybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.