Darbo partijos jungtuvės su „Tvarka ir teisingumu“ - birželį

Pernai vykusiuose Seimo rinkimuose Leiboristų partija nedalyvavo.

Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ derybinių grupių atstovų teigimu, dokumentų projektų rengimas bei krizių derinimas vyksta sklandžiai.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ derybinių grupių atstovų teigimu, dokumentų projektų rengimas bei krizių derinimas vyksta sklandžiai.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 8, 2013, 4:18 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:34 PM

Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ derybinių grupių atstovų teigimu, dokumentų projektų rengimas bei krizių derinimas vyksta gana sklandžiai, dėl daugelio dalykų jau sutarta.

„Neblogai sekasi, derybos eina. Sutarėme, kad dar turbūt šio mėnesio pabaigoje arba kito mėnesio pradžioje surengsime tarybų posėdžius ir birželio pradžioje planuojame suvažiavimus“, - pirmadienį sakė Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

Pagal planą, gegužės 4 dieną turėtų įvykti partijų tarybų posėdžiai, kurie patvirtintų derybų grupių darbo rezultatus, ir ne anksčiau kaip po 30 dienų, tai yra apie birželio 8 dieną, vyktų steigiamasis suvažiavimas.

„Visiškai spėjame, praktiškai baigėme visus derinimus, liko trys vietos, kur reikia nuvykti abiejų partijų atstovams ir pašnekėti“, - teigė „Tvarkos ir teisingumo“ vicepirmininkas Kęstas Komskis, dirbantis vadinamojoje krizių derinimų grupėje.

Minėtų trijų skyrių, kur kilo problemų dėl partijų jungtuvių, jis sakė nenorįs įvardyti.

Bendros partijos programos rengimo grupei priklausantis „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis tvirtino, kad dėl esminių punktų jau sutarta.

„Gal tik dėl sveikatos apsaugos dalies dar reikia padiskutuoti, daugiau viskas parengta. Laukiame kitų darbo grupių rezultatų“, - BNS sakė jis.

Tačiau R. Žemaitaitis abejojo, ar bus spėta pasirengti steigiamajam suvažiavimui birželį.

„Man realiausia data - liepą. Kartais per skubėjimą padaroma klaidų. Tą mėnesį, manau, drąsiai galime palaukti“, - teigė „tvarkietis“.

Darbo partijos narys Artūras Paulauskas tvirtino, kad šiuo metu daugiau tvarkomi jungimosi su Leiboristų partija dokumentai. Balandžio 24 dieną numatomas jungiamasis šios partijos ir Darbo partijos suvažiavimas. Tuomet jau naujas juridinis asmuo jungsis su partija „Tvarka ir teisingumas“.

Vasarį Darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“ pranešė ketinančios susijungti, partijų tarybos sudarė derybų grupes. Tačiau kovą paaiškėjo, kad prieš tai „darbiečiai“ pradėjo susijungimo procesą su realiai neveikiančia Leiboristų partija.

Leiboristų partija įkurta 2008 metais jaunimo organizacijos „Darbas“ pagrindu, ją inicijavo „darbiečių“ lyderio Viktoro Uspaskicho bendražygis Viktoras Fiodorovas, šiuo metu Seimo narys „darbietis“.

Pernai vykusiuose Seimo rinkimuose Leiboristų partija nedalyvavo.

2008 metais rinkimuose į parlamentą Darbo partija ir Leiboristų partija dalyvavo koaliciniu sąrašu „Koalicija Darbo partija + jaunimas“.

Šiuo metu Darbo partija teisiama už tai, 2004-2006 metais galėjo neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Valstybinį kaltinimą byloje palaikantis Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas teigia, kad Darbo partijai susijungus su kita politine organizacija ir įsteigus naują juridinį asmenį, nebeliktų galimybės jos patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.